*Nettavisen* Økonomi.

Media Norge - en marerittfusjon

Schibsted kan tape milliarder om Media Norge-fusjonen blir gjennomført nå.

16.02.08 10:56

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mediekonsernet Schibsted må straks selge 30 prosent av aksjene for å overholde avtalen mellom fusjonspartnerne, hvis fusjonen blir realisert, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

NA24 - din næringslivsavis

Det er det kraftige børsfallet den siste tiden, er disse aksjene verdt opp til 1,5 milliarder kroner mindre enn da avtalen ble inngått 15. februar i fjor.

Likevel ønsker verken konsernsjef Kjell Aamot eller finansdirektør Trond Berger at Klagenemnda skal si nekte fusjonen å finne sted, men det skal likevel godt gjøres å ikke tolke DNs artikkel dit hen at i alle fall Berger har et ambivalent forhold til det hele. Til slutt hoster han likevel opp det offisielle standpunktet:

- Vi i Schibsted forholder oss til de planer vi har hatt hele tiden og ønsket om å etablere Media Norge, sier Berger til DN.

Konsernets børsverdi er etter det kraftige fallet redusert med over 50 prosent, til ti milliarder norske kroner. Dermed er det grunn til å tro at Media Norge-fusjonen vil være mellom 30 og 50 prosent mindre verdt i dag, enn i fjor høst. Det var nemlig da planen var at det fusjonerte selskapet skulle børsnoteres.

Skuffet stort
Fredag meldte den norske mediekjempen om et resultat i fjerde kvartal før skatt på 177 millioner kroner.

Det er en nedgang fra 1.739 millioner kroner i tilsvarende periode året før, men da dro gevinster på 1,5 milliarder kroner fra salget av eierandelene i TV 2 og TV 4 opp.

NA24s nyhetsredaktør kommenterer tallene på TV 2 Nyhetskanalen:

217626

Les også: Schibsted skuffer stort

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag