NA24.no

Media Norge i gang

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Schibsteds nye store medieselskap er nå formelt etablert.

I selskapet inngår Aftenposten og de tre regionavisene Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

I tillegg har konsernet en eierandel på 88,3 % i Finn.no.

– Det er hyggelig å konstatere at vi nå endelig er i mål med alle formelle vedtak i forbindelse med etableringen. Det gir oss anledning til i enda større grad å konsentrere oss om å videreutvikle våre medier og våre mediehus, sier konsernsjef i Media Norge ASA, Didrik Munch, i en pressemelding.

Antall ansatte blir ca. 2.200 personer, hvorav de fleste er ansatt direkte i datterselskapene. I går varslet Munch at antallet skulle reduseres gjennom naturlig avgang til 1700 innen 2011. Samlet omsetning for selskapene i Media Norge var i 2008 ca. 5,3 milliarder kroner.

Største aksjonær ved etableringen er Schibsted ASA, med en eierandel på 80,2 %. De opprinnelige planene om børsnotering er utsatt, men vil skje når forholdene ligger til rette for det og senest innen syv år.

– Vi har allerede iverksatt en rekke prosjekter, og har gjennom godt samarbeid oppnådd mange viktige resultater. I tiden fremover vil vi ha ytterligere fokus på felles tiltak og synergier. Dette vil gi positiv effekt, både på kostnads- og inntektssiden, sier Munch.

I tillegg til Didrik Munch består konsernledelsen i Media Norge av konserndirektør for strategi og operasjonell virksomhet og konserndirektør for økonomi og finans samt de administrerende direktørene og sjefredaktørene i mediehusene som utgjør konsernet. Hovedkontoret er lagt til Bergen, hvor selskapet flytter inn i nye lokaler på Nøstet om kort tid.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere