NA24.no

MediCult kjøper teknologi

Selskapet satser nå på embryoutvelgelse og kjøper patent.

Oslo-noterte MediCult tar nå et nytt skritt for å øke sannsynligheten for et positivt resultat ved bruk av selskapets løsninger for kunstig befruktning.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har nå inngått en avtale om å kjøpe det britiske selskapet Novocellus patentert teknologi for utvelgelse av embryo, EmbryoSure. Metoden brukes til å velge det mest kompetente embryoet i forbindelse med implantasjon. Det forventes å øke sjansene for en suksessfull graviditet.

Metoden er også en oppfølgning av trenden mot implantasjon av enkelt embryoer for å unngå flerbarnsfødsler og komplikasjoner som ofte oppstår i forbindelse med kunstig befruktning.

MediCult skal ifølge avtalen finansiere og administrere en retrospektiv studie for EmryoSure som skal omfatte 400 pasienter ved to til tre britisk fertilitetsklinikker. Ved et positivt utkomme av studien vil MediCult begynne å betale milepælsbonuser til Novocellus. Oppgjøret vil skje med kontanter, aksjer eller en kombinasjon.

Kliniske studier gjennomført så langt viser at embryoutvelgelse kan øke suksessraten med 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere