NA24.no

(Scanpix)

Mediekjempen tar av på børsen

Sist oppdatert:
Schibsted troner øverst på vinnerlisten.

Mediebransjen er blitt hardt rammet av finanskrisen. Selskapene har vært tidlig ute med å kutte kostnadene og har i tillegg redusert bemanningen betydelig.

Den norske kjempen Schibsted har lagt frem sitt resultat etter tredje kvartal og knuser analytikernes forventninger. Aksjen stiger 17,21 prosent til 118,50 kroner. Fallet i annonseinntektene bremser opp, og en klar bedring innen for rubrikktjenestene har gjort at overskuddet igjen er tilbake.

Les mer: Schibsted knaller til

Oljeprisen stiger
Oljeprisen tar seg noe opp etter torsdagens kraftige fall. Det går også oppover på Oslo Børs der hovedindeksen blir løftet 0,53 prosent til 347,60 poeng.

Oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viser at det var langt mer råolje og bensin på lagrene i forrige uke enn hva markedet hadde forventet. Det ble tatt dårlig mot i markedet og sendte oljeprisen ned over tre prosent torsdag ettermiddag.

Mye av fallet var allerede tatt ut da Oslo Børs stengte, men i Asia bidro fallet i råvareprisene til å senke børsene. Likevel har uken sett under ett var god for investorene i Asia og samlet viser utviklingen en oppgang på 1 prosent.

Statoil stiger 0,28 prosent til 141, 80 kroner.

Les mer: Sur stemning i Asia

Blandet i Europa
I Europa viser de toneangivende indeksene blandet utvikling.

I Frankfurt er DAX-indeksen opp 0,29 prosent, mens CAC 40 i Paris sendes ned 0,33 prosent. Londons FTSE 100 er ned 0,08 prosent etter åpning. I Stockholm stiger OMX-indeksen 0,11 prosent, mens Københavns-børsen så langt har et fall på 0,29 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere