NA24.no

Mediemogul blir miljøaktivist

Verdens mektigste medieeier frir til miljøbevegelsen.

Les NA24 på mobil

Eieren av mediekonsernet News Corp, Rupert Murdoch, har nemlig avgjort at selskapet skal være CO2-nøytralt. Det innebærer at tiltak skal settes inn for å så langt det er mulig å minimere de negative miljøeffektene CO2-utslipp medfører.

NA24 - din næringslivsavis

Tanken er at nettoeffektene av CO2-utslippene fra News Corps virksomheter skal være lik null. Det skriver Financial Times.

Nyheten kom i forbindelse med at Murdoch medvirket i et seminar arrangert av tidligere president Bill Clinton. Tidligere skal Murdoch nemlig ha stilt spørsmål om teoriene om at global oppvarming skulle være forårsaket av industriutslipp.

Men ifølge Murdoch undersøker man nå hvordan skadeeffektene av CO2-utslipp kan minimeres i alle de landene hvor mediekonsernet har virksomhet. Tiltakene inkluderer direkte redusering av utslipp av klimagasser og investeringer i prosjekt som minsker effektene av resterende utslipp. Til sistnevnte hører diverse satsinger på vindkraft og skogbevarende tiltak.

Det meste tyder på at Murdoch har blitt påvirket av sin sønn, James Murdoch, som tidligere har tatt initiativ til å gjøre satelittoperatøren British Sky Broadcasting (BSkyB) CO2-nøytralt, skriver Financial Times.

James Murdoch har vært sjef for BSkyB, som kontrolleres av News Corp siden 2003. News Corp eioer også blant annet nyhetskanalen Fox News, filmselskapet 20th Century Fox, og flere aviser i USA, Storbritannia og Australia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere