Gå til sidens hovedinnhold

Medietilsynet mot fritt kanalvalg

Medietilsynet anbefaler ikke fritt tv-kanalvalg nå.

På tross av at både seere, TV 2 og sentrale kulturpolitikere har gått inn for at konsumentene skal kunne velge enkeltkanaler fritt anbefales ikke dette av Medietilsynet nå, skriver NTB.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Medietilsynet har, fire måneder på overtid, levert rapporten om enkeltkanaler som er laget på oppdrag fra Kultur- og kirkedepartementet. Og konklusjonen fra Medietilsynet er at det er distributørene av TV-kanalene som må få bestemme innholdet i folks fjernsynshverdag.

Medietilsynet er enig i prinsippet om fritt valg, men viser til en rekke forhold som taler mot å innføre en regulering for å oppnå valgfrihet. Medietilsynet peker dessuten på at samtlige distributører de har vært i kontakt med hevder at utviklingen uansett går i retning av et friere kanalvalg.

– Et pålegg om å tilby fritt valg av kanaler medfører behov for nødvendige investeringer i tekniske og administrative løsninger. Dette forholdet kan sammen med mulig redusert distribusjon kan føre til færre fjernsynskanaler og høyere pris per kanal, fastslår Medietilsynet ifølge NTB.

RiksTV skriver i en pressemelding at de er godt fornøyd med tilsynets konklusjon.

- Medietilsynet konkluderer med det vi hele tiden har hevdet, nemlig at en regulering av denne bransjen ikke er nødvendig og heller ikke fordelaktig for forbrukerne. Vi deler medietilsynets konklusjon om at prisene vil øke og at flere gode nisjekanaler vil forsvinne hvis myndighetene griper inn med en regulering av tv-bransjen, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg