NA24.no

Medietopp kjøpte konge-leilighet

(Finn.no/Privatmegleren)
Sist oppdatert:
Det er ingen mediekrise for Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde.

Den 330 kvadratmeter store luksusleiligheten med adresse Selvaags Plass 4 på Tjuvholmen ble endelig solgt i november i fjor .

SELGE BOLIG? Finn megler

Eks-malermester og investor John Brendmoe ville i utgangspunktet ha 33 millioner for superleiligheten. Schibsteds styreformann Ole Jacob Sunde (56) og hans kone kone Ingrid Stange fikk imidlertid tilslaget for 27 millioner.

SE BILDER AV LEILIGHETEN NEDERST I SAKEN.

Det holder likevel til å gjøre utsiktsleiligheten til en av de dyreste i Norge. Dyrest i fjor var investor Dag Eystein Koppangs salg av Kristinelundveien 8 til fiskemillionær Arne Stang for 36 millioner.

Ole Jacob Sunde holder en lav profil i mediene, men er like fullt en av de mektige menn i norsk mediebransje. Sunde tok over som styreleder i Norges største mediekonsern Schibsted i juli 2002. Han overtok da etter den legendariske Schibsted-arvingen Einar Tinius Nagell-Erichsen (1934 - 2007).

Ekteparet Sunde/Stange og deres fire barn eier familieselskapet Ringgården. Selskapet hadde i 2008 en bokført egenkapital på 27,5 millioner kroner. Ringgården eier blant annet aksjer i Schibsted for rundt 15 millioner kroner.

Sunde har mange styreverv i tillegg til Schibsted. Han er styreleder i Blommenholm Industrier - investeringsselskapet Tinius Nagell-Erichsen bygde opp over et langt liv. Sunde sitter også som styremedlem i HKH Prinsesse Martha Louises Fond, og i den kongelige motebutikken Ferner Jacobsen Aktieselskap.

1774

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere