Mega-gevinst på å bytte Mourinho med Solskjær

MILLIARDGEVINST: Eierne av Manchester United har økt aksjeverdiene med 2,0 milliarder kroner etter å bytte ut Jose Mourinho med Ole Gunnar Solskjær.

MILLIARDGEVINST: Eierne av Manchester United har økt aksjeverdiene med 2,0 milliarder kroner etter å bytte ut Jose Mourinho med Ole Gunnar Solskjær. Foto: Montasje: Scanpix

«Solskjær-effekten» er på rundt 400 millioner kroner.

25.01.19 14:55

Fire seire på rad har skapt ny entusiasme for både spillere og tilskuerne til Manchester United. Sentralt står en kristiansunder som har snudd motgang til medgang.

Men det er ikke bare de fotballinteresserte som gleder seg. Også aksjonærene kan smile over en stor verdiøkning på managerskiftet.

Verdien av Manchester United har steget kraftig etter at Jose Mourinho fikk sparken, og Ole Gunnar Solskjær overtok.

Slik sett har sparkingen av Jose Mourinho 18. desember vært gull verdt for eierne i Manchester United.

LES OGSÅ: Solskjær hylles

Først gikk aksjekursen rett i været på managerbyttet. Siden har aksjekursen i Manchester United trosset den generelle nedgangen på Wall Street.

Hvis man bare regner på «Solskjær-effekten», så har Manchester United-verdien økt med rundt 400 millioner kroner i forhold til snittet på New York-børsen i samme periode.

MILLIARDGEVINST: Aksjekursen snudde oppover etter at Jose Mourinho fikk sparken og Ole Gunnar Solskjær overtok. Foto: Nettavisen (Infront)

Sparkingen gull verdt
Den største kurseffekten kom på nyheten om at Jose Mourinho fikk sparken. Da gikk aksjekursen fra 17,30 dollar til 18,30 dollar.

Ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær fikk ikke samme umiddelbare effekt, men fire seire på rad har bidratt til at Manchester United har gjort det relativt sett bedre enn aksjemarkedet generelt.

Mens børsen har falt i samme periode, har Manchester United-kursen økt 40 cent. Målt relativt mot indeksen NYSE 100 har fotballaksjen gått 400 millioner kroner «bedre» enn resten.

De neste kampene
Allerede på lørdag kommer neste test for Ole Gunnar Solskjærs menn, når de møter Reading i tredje runde i FA-cupen.

Uken etter følger Tottenham borte.

Finansmarkedet vil også garantert følge kampene mot Paris Saint-Germain i Champions League med interesse. Den første kampen spilles 12. februar, med returoppgjør 6. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.