*Nettavisen* Økonomi.

Megabot for å kaste epleskrott

En engelskmann risikerer 25.000 kroner i bot for å ha kastet epleskrotten på bakken.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I følge politiet skal 54-årige Keith Hirst fra Manchester ha kastet epleskrotten sin rett på bakken. Det risikerer han nå en bot på 25.000 kroner for, skriver Dinapengar.se.

NA24 - din næringslivsavis

Det er ikke første gangen politiet bøtelegger noen for å kaste eple på bakken, men nå var det altså Hirst som skulle være så uheldig å bli tatt på fersken.

Den pensjonerte rørleggeren hadde vært på postkontoret og skulle til apoteket for å kjøpe medisiner til kona, da han ble stoppet av politiet, anklaget for epleforsøplingen. Hirst nektet for å ha kastet en epleskrott på bakken, og ville ikke oppgi navn og adresse til tjenestemannen, noe som resulterte i at politimannen tilkalte forsterkninger. Hirst endte opp på politistasjonen hvor fingeravtrykkene hans og en DNA-prøve ble tatt.

Går saken til retten ririkerer han 25.000 kroner i bot og inntil seks måneder i fengsel.

Hirst hevder fortsatt at han ikke har gjort noe galt.

Tidligere har 20-årige Sarah Davis fått oppleve det britiske politiets nulltoleranse. Hun fikk nylig en bot på 700 kroner for å ha mistet en bit av en varm pølse. I Cumbria får man bøter på 2000 kroner for å fylle søppelkassen sin for full.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.