*Nettavisen* Økonomi.

Megaregning til United

Foto: (Scanpix)

Fansen i harnisk. Fotballklubben brukte en halv milliard på kontroversiell pengeinnhenting.

25.01.10 10:27

Manchester United har måttet punge ut hele 54 millioner pund, eller 506 millioner kroner, i forbindelse med det kontroversielle obligasjonslånet klubben tok opp i forrige uke. Det melder Sunday Times.

15 millioner pund har gått til advokater og bankfolk, mens hele 39 millioner pund ble brukt til å avvikle kurssikringen til klubben.

NA24 - din næringslivsavis

Sliter økonomisk
I forrige uke hentet klubben inn 500 millioner pund (4,68 milliarder kroner) gjennom et kontroversielt obligasjonslån. Pengene ble hentet inn for å refinansiere Man Us eksisterende gjeld.

Les mer: Nå vil de rydde opp i gjelden

Høye renteinnbetalinger har krevd sitt av klubben, og bidratt til at de kom i den uheldige finansielle stillingen de nå befinner seg. Totalt er gjelden i morselskapet Red Football Ventures Limited kommet opp i over 700 millioner pund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Glazer får skylden
Fansen skylder på Glazer-familien, som kjøpte klubben i 2005. Sinnet har nådd et så høyt nivå at tilhengerskaren sto og ropte «ut med Glazers», selv etter Wayne Rooneys fire scoringer mot Hull på lørdag.

Særlig ble sinnene satt i kok når det ble klart at familien har nappet ut ti millioner pund i «ledelses- og administrasjonskostnader», samt at de i fjor tok opp private lån tilsvarende samme beløp.

Les mer: Har tappet United for 180 millioner

Den høye kostnaden ved utstedelsen av obligasjonene følger av to ting, ifølge en sammenstilling gjennomført av The Sunday Times. For det første må klubben betale 39 millioner pund for å komme ut av renteavtalene i sine tidligere låneavtaler, som nå er blitt refinansierte.

Bankfolket skal ha sitt
Videre skal investeringsbankene som tilrettela pengeinnhentingen ha sin del av kaken. Totalt 15 millioner pund skal gå til å dekke bankfolkets kostnader og honorarer.

Les også: Slik bruker de bonusen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.