*Nettavisen* Økonomi.

Megler satser midt i krisen

Poppe-avhopper ser lyst på fremtiden.

22.01.09 10:14

- Det er selvsagt et tøft marked å etablere seg i, men vi slipper å dra med oss store gjeldsforpliktelser slik de fleste andre sliter med om dagen, sier eiendomsmegler Eirik Lande i Frogner bolig- og prosjektmegling til NA24.

NA24 - din næringslivsavis


Partnerflukt
Lande var en av flere partnere som i fjor forlot eiendomsselskapet Poppe & Co. Nå er han på plass i egne lokaler i Frognerveien, og har tatt med seg tre ansatte fra sin tidligere jobb. Totalt skal åtte personer jobbe i det nye kontoret som gjenåpner i regi av Aktiv Eiendomsmegling med Lande som ansvarlig.

- Vi sitter på en unik meglerkompetanse, etablerte firma veldig raskt i desember og skal operere i samme segment som vi har jobbet med i mange år, sier han.

Han var selv seks år i Poppe og omsatte selv 120-150 boligobjekter årlig.

Les mer: Flykter fra Poppe

Mindre gjeldsmas
Lande mener det er tøffe tider, men ser lyspunkter for satsningen.

- Det er bra å etablere seg nå fordi mange konkurrenter faller av lasset som følge av store forpliktelser, sier han, og legger til at han er ydmyk overfor alle konkurrenter.

Det nye selskapet skal dekke Oslo vest, men tar oppdrag andre steder også.

- Finnes det noen budsjetter og mål for ditt nye eiendomsselskap?

- Vi er fornøyd med 8-10 millioner i inntekter i år, og har kalkulert med et rolig marked. Jeg tror vi skal klare mye mer, men det er viktig å være realist i dette markedet, sier han.

- Hvordan vurderer du markedet om dagen?

- Vi har hatt en betydelig oppgang siden nyttår. Vi får også rapporter på god respons på visninger. Jeg er positiv til markedet nå og bankene begynner å bli på bølgelengde, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Innsikt
38-åringen bor i Drøbak, og mener en god eiendomsmegler bør ha menneskelig innsikt, og basiskunnskaper om eiendomsmarkedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

NA24 viser Lande en artikkel fra Verdens Gang i 2004, hvor det ble satt rekord med 67.700 kvadratmeteren for en toromsleilighet på - nettopp - Frogner.

- Lenge siden dette var realiteten?

- Slike tider kommer helt sikkert tilbake, men det er usikkert når det skjer, sier han.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.