*Nettavisen* Økonomi.

Meglerbonus på vei opp

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

Bonusene og inntektene er på vei opp hos meglernestor Jan Petter Collier.

29.10.09 09:06

Resultatrapporten til meglerhuset ABG Sundal Collier, hvor Jan Petter Collier er sjefen, er på vei opp. Den sterke utviklingen i aksjemarkedet siden mars, har igjen satt i gang det fete markedet for emisjoner. Dette slår direkte ut på meglernes bonuser.

I tredje kvartal ble bonusutbetalingen til meglerne på 54,69 millioner kroner, noe som var ned fra 75,58 millioner kroner i fjor. Med 271 ansatt i selskapet, blir det en utbetaling på over 200.000 kroner pr. ansatt i tredje kvartal.

Inntekter på vei opp
Omsetningen til ABG Sundal Collier var på 246,3 millioner kroner i tredje kvartal, noe som var ned fra 307,8 millioner kroner i fjor. Inntektene fra megling var på 110,3 millioner kroner, ned fra 149 millioner kroner i fjor.

I kvartalsrapporten skriver Collier at det var lav aktivitet i sommermånedene, men at meglerinntektene har tatt seg opp utover året.

Driftsresultatet før bonuser var på 112,6 millioner kroner i kvartalet, ned fra 140 millioner kroner i fjor. Resultat før skatt var på 58,74 millioner kroner i tredje kvartal, mot 81,14 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Femteplass
ABG skriver i sin rapport at de nå har femteplassen i den nordiske aksjemarkedet på megling, med en markedsandel på 3,9 prosent. Størst er SEB Enskilda, med en andel på 9,1 prosent, mens Handelsbanken, Nordnet og Nordea er på plassene bak.

ABG skriver videre at selskapet var størst i emisjonsmarkedet i tredje kvartal, med deltagelse i syv avtaler. Totalt var meglerhuset med å hentet inn 1.350 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.