Meglere knekker nakken

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)

- Vi har oss selv å takke, mener meglertopp.

29.09.09 09:53

Overgangen fra høykonjunktur til finanskrise går hardt ut over eiendomsmeglerbransjen der hvert femte eiendomsmeglerforetak er borte på halvannet år.

Siden januar i år har hvert tiende eiendomsmeglerforetak måtte sette kroken på døren. Og siden januar 2008 har 21 prosent av eiendomsmeglerforetakene forsvunnet fra Kredittilsynets registre.

Nestleder Thorbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) mener bransjen i stor grad har skap sine egne problemer.

- Etableringsterskelen har vært lav, kravene til kompetanse og investeringer små. Flinke selgere på rett sted til rett tid kunne tjene mye penger. Det fristet mange. I tillegg så bankene eiendomsmeglerne som en viktig distribusjonskanal for lån og senere andre produkter. Overetableringen var et faktum før prisene begynte å falle i 2007, sier Ek til Dagens Næringsliv.

Ifølge DN nådde eiendomsmeglerbransjen inntjeningstoppen i 2006. I løpet av to år falt omsetningen per foretak i snitt med 20 prosent, mens honorarinntektene falt i snitt med 29 prosent totalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag