*Nettavisen* Økonomi.

Meglere melker investorene

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Forvalter mener meglerne ikke alltid gir råd til beste for investorene

08.10.11 13:37

Den anerkjente forvalteren Peter Warren sier til Dagens Næringsliv at meglere av og til gir råd på bekostning av investorene.

- Enten man er bilselger, snekker eller megler gjør man det man kan ut av forretningen. Men rammeverket og strukturen er slik at man kan tjene voldsomt mye på enkelte råd. Det gjør det tvilsomt at rådene til enhver tid er til det beste for investorene. Bare se på milliardene som er hentet inn, for høye honorarer, til selskaper som kort etter får problemer, sier Warren til avisen.

- Det er en enorm darwinisme der ute. Man må tilføre verdi på en eller annen måte, både overfor seg selv og kunden, sier forvalter Peter Warren til Dagens Næringsliv.

Regningen fra et corporateoppdrag, er ifølge Warren et godt eksempel. Altså ulike former for pengeinnhenting på vegne av selskaper.

- På den ene siden er det titalls millioner i honorarer fra selskapene. På den andre siden er noen hundre tusen i kurtasje, i beste fall. Men dette er kjent. Hadde det ikke vært kjent, ville det vært et problem.

Han mener investorene ikke gjør jobben sin når tallene tydelig beviser at det han sier er rett.

- Så lenge tallene er oppe i dagen, hvorfor skal man da la seg lure? Da gjør man rett og slett ikke jobben sin, sier Warren til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.