NA24.no

Meglere storhandlet under salget

Sist oppdatert:
John Fredriksens høyre hånd er lite blid etter ABG Sundal Colliers opptreden fredag.

(NA24): Mens meglerhuset ABG Sundal Collier forhandlet om salg av Marine Harvest til John Fredriksen, handlet meglerne for store summer i Fredriksen-dominerte Pan Fish.

Etter det NA24 erfarer, er John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, lite blid på meglerhuset ABG Sundal Collier. Meglerhuset skal ha storhandlet Pan Fish-aksjer fredag samtidig som det forhandlet om salg av Marine Harvest til Fredriksen.

- Ingen kommentar
Tor Olav Trøim er imidlertid lite snakkesalig.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier han til NA24.

NA24 har imidlertid snakket med to ulike miljøer som sitter tett på Trøim. Helt uavhengig av hverandre forteller de at Trøim er lite fornøyd med ABG Sundal Colliers Pan Fish-handel fredag.

I løpet av fredagen steg Pan Fish med hele 20 prosent som følge ekstraordinær stor etterspørsel etter aksjen, i sær fra ABG Sundal Colliers kunder.

Mange kunderordre
Etter å ha ligget på et normalt handelsnivå i Pan Fish tidligere i uken, økte ABG Sundal Colliers handelen i fiskeaksjen drastisk fredag. Av en totalomsetning på en milliard kroner nettokjøpte Pan Fish for 170 millioner kroner. Meglerhuset sto for 22 prosent av alle kjøp fredag og fem prosent av alle salg.

ABG Sundal Collier-sjef, Jan Petter Collier, skylder på mange kundeordre.

- Hva skyldes ABGs høye aktivtet fredag?

- Vår aktivitet i Pan Fish-aksjen fredag skyldes kundeordre. Vi kommenterer av prinsipielle grunner aldri våre kunders adferd i verdipapirmarkedet, skriver Jan Petter Collier i en kommentar til NA24.

Ren rutinesjekk
Pressetalsmann ved Oslo Børs, Tor Arne Olsen, opplyser at det er ingen forhold som tilsier at børsen vil gjøre noen særskilte undersøkelser.

- Men av ren rutine så sjekker vi om alt har gått bra for seg. Vi ser på det store bildet, uten at vi mistenker noen, sier Olsen til NA24.

Det positive for Fredriksen var at Pan Fish steg over 20 prosent fredag og emisjonen på hele 5,5 milliarder kroner ble landet til kurs ved børsslutt, nettopp på fredag.

Følg utviklingen til Pan Fish-aksjen her.

De viktigste nyhetene får du på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere