NA24.no

(Finn.no)

Megleress prutet på rederkåken

Sist oppdatert:
Aksjemegler Gaute Eie sikret seg en av Holmenkollens godbiter.

Etter å ha bodd på toppen av Holmenkollåsen siden 1965, har skipsreder Arne Wilhelmsen endelig solgt den eksklusive murvillaen i Måltrostveien 23.

SELGE HUSET? Finn megler

Kjøper er en av aksjemarkedets aller største gullgutter de siste 10 årene, aksjemegler Gaute Eie (38) i Arctic Securities .

Eie fikk forhandlet ned prisen, og betalte til slutt 22 millioner kroner for praktboligen på 380 kvadratmeter.

Senket prisen
Eiendommen ble først lagt ut for salg med en prisantydning på 26,5 millioner kroner. Ifjor sommer ble prisen senket til 23,5 millioner.

Sammen med sin bror, Gjert Wilhelmsen, har Arne Wilhelmsen utviklet rederiet Anders Wilhelmsen til å bli store innen blant annet cruise og offshore, i tillegg til tradisjonell skipsfart.

Mest kjent er brødrene som storaksjonærer i verdens største cruiserederi, RCCL.

Gaute Eie flytter fra Snarøya til Holmenkollen. Eie har også et landsted ved Blindleia, øst for Kristiansand. Eie kjøpte denne perlen for 15,5 millioner for to år siden fra den fallerte investoren Erik Baklid.

En stjerne
Gaute Eie slo for alvor gjennom som aksjemegler i Alfred Berg på begynnelsen av 2000-tallet. Senere var han med og startet opp meglerhuset Arctic Securities, sammen med meglernestorene Mads Syversen, Petter Bakken og Jon Gunnar Pedersen, alle fra Orkla/Enskilda-systemet.

Arctic vokste raskt til å bli en av de største i norsk meglerbransje. Da rederfamilien Rasmussen fra Kristiansand kjøpte en eierandel i Arctic ifjor, betalte de 250-300 millioner kroner for vel 20 prosent. Det sier litt om markedsverdien til selskapet Eie og partnerne hadde startet - vi snakker om 1,3-1,4 milliarder kroner.

Så selv om skattelistene viser «beskjedne» inntekter på 4-7 millioner i årsinntekt for Gaute Eie og null i formue, er han en holden mann. Eies selskap ER Capital hadde et overskudd på 14 millioner i 2010.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere