NA24.no

Meglerforbundet om Notar: - Veldig trist

Sist oppdatert:
Norges Eiendomsmeglerforbund reagerer kraftig på nyheten om at Notar i Bergen mister bevillingen.

- Dette er veldig trist. Tillit er selve grunnstenen i megling, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at han kun kjenner saken gjennom media, men sier han generelt har stor tiltro til Kredittilsynets vurderinger.

- Slike saker ødelegger tilliten til eiendomsbransjen. Vi jobber med dette hele tiden og har stor fokus på etikk. Derfor er dette veldig trist, sier han.

Norges Eiendomsmeglerforbund er en landsomfattende organisasjon for statsautoriserte eiendomsmeglere, men nesten ingen Notar-ansatte har meldt seg inn.

- De har valgt å stå utenfor. Vi har rundt fire Notar-ansatte som medlemmer totalt, men ingen av dem jobber i Bergen, forteller Tveter.

Han legger til at han ikke vet hvem de aktuelle Notar-meglerne i Bergen er.

- Hvis de er statsautoriserte melgere, kan de fratas statsautorisasjonen. Hvis de ikke er det, har man ingen virkemidler, forklarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere