Gå til sidens hovedinnhold

Meglerhus anmelder ansatte

Saksøker tre for million-svindel.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Carnegie sitt kontor i Sverige er ferdig med sin interngranskning og de konstaterer at verdiene på opsjonene i selskapets tradingportefølje har blitt blåst opp.

NA24 - din næringslivsavis

Tre tidligere ansatte pekes ut som de skyldige og de blir nå politianmeldt, ifølge di.se. De tre fikk tidligere sparken når selskapet først oppdaget situasjonen.

- Vi har tre personer som i fortrolighetsstillinger har manipulert vårt interne system for å øke tradingresultatet. Vi mistenker at de har handlet bedragersk så derfor politianmelder vi de nå, sier Carnegie-toppen Stig Vilhelmson, ifølge di.se.

Manipulerte
De skal ha manipulert vurderingen i opsjonsposisjoner og dermed sluppet unna selskapets risikohåndteringssystem. Systemet skal være det beste på markedet.

Meglerhuset har, i likhet med en rekke andre meglerhus, en ganske omfattende egenhandel. Porteføljene består av alt fra aksjer til derivater og opsjonskontrakter.

Dobbelt så mye
For noen uker siden gikk investeringsbanken ut med at selskapet mistenkte at en tidligere tradingsjef og to tradere hadde blåst opp opsjonsverdier for 370 millioner svenske kroner. Den interne utredningen er nå avsluttet og bedrageriet skal nå vise seg å være på hele 630 millioner kroner. Gevinstens effekt etter skatt skal være på hele 227 millioner svenske kroner, ifølge den svenske avisen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus