Gå til sidens hovedinnhold

Meglerhus jekker opp Fast

Hever kursmålet og anbefaler kjøp av tapsaksjen.

Fondsfinans hever kursmålet for søkeselskapet Fast, og anbefaler kjøp av tapsaksjen.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om Fast leverte kraftig underskudd tirsdag steg aksjen med 0,1 prosent.

Tider skal komme
Tirsdag meldte Fast blodrøde tall i tredje kvartal, men meglerhuset Fondsfinans hever kursmålet fra 16 til 17 kroner, og har en kjøpsanbefaling.

Tirsdag endte kursen på 13 kroner og det ble priset til 4,4 milliarder kroner.
- Lovende bakom tallene, skriver meglerhuset i en rapport til sine kunder onsdag.

Dundrende underskudd
Driftsresultatet viste et tap på 87,3 millioner dollar i tredje kvartal i år sammenlignet med 7,1 millioner dollar i underskudd i samme periode året før. Før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) et underskudd på 24 millioner dollar mot et lite overskudd på 0,12 millioner dollar i samme periode i fjor. Resultatene kommer fra driftsinntekter som falt til 35,6 millioner dollar fra 42,5 millioner dollar.

Fast gikk med et underskudd på 100,4 millioner dollar i tredje kvartal. I samme periode i fjor hadde det et underskudd på 4,5 millioner dollar.

Les også: Dundrende underskudd i Fast

Faren over?
Meglerhuset langt på vei blåser faren over for John M. Lerviks søkeselskap Fast i rapporten som ble sendt ut. Det mener det underliggende ser bedre ut enn ventet, noe også markedet viste med at aksjen hadde en liten oppgang på onsdag.

- Det rapporterte driftsinntektene var egentlig 40 millioner dollar, mot rapporterte 35,6 begrunnet i reverserte salgsinntekter i første kvartal, heter det.

Driftsinntektene i fjerde kvartal var først guidet til 41 millioner dollar fra meglerhuset, men selskapet øker estimatene fra inntekter i spennet 43-47 millioner dollar.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus