NA24.no

Meglerkjemper mister oljeanalytikere

(Scanpix)
Investeringsbanker mister nå sine toppanalytikere på grunn av «laber» lønnsutbetaling.

Investeringsbankene Morgan Stanley og Citigroup må nå klare seg uten flere av sine topprangerte oljeanalytikere. Lønnsutbetalinger skal være årsaken, melder Bloomberg News.

NA24 – din næringslivsavis

Douglas Terreson, den best rangerte oljeanalytikeren i USA, har nå valgt å forlate investeringsbanken Morgan Stanley. Citigroup mister også toppanalytikere og må klare seg uten Doug Leggate, den nest beste analytikeren på oljeaksjer, og Geoff Kieburtz, rangert som nummer tre, etter at de har valgt å rømme fra selskapet.

Oppsigelsene hos toppanalytikerne skal være begrunnet med ønske om mer penger. De fleste analytikerne går nå over til å jobbe for hedge-fond der størrelsen på lønningsposen er betydelig større.

Dobbel lønn
Det blir hevdet at analytikerne kan komme til å doble lønningene sine til så mye som 4 millioner dollar, eller nærmere 21 millioner kroner, ved å jobbe for et hedge-fond.

- Spesielt hvis du er i en «hot» sektor som energi, så kan man tjene mye mer penger, sier Alan Johnson, sjef i konsulentfirmaet Johnson Associates til Bloomberg News.

- Hvis man har vært i «gamet» en stund, vet man at disse tingene er sykliske, og hvis du venter et år eller to, kan muligheten bli borte, fortsetter Johnson.

83.000 mister jobben
Investeringsbankene har i fjor høst og denne våren måtte ta store nedskrivninger på grunn av tap på investeringer i subprime markedet. Nedskrivingene har ført til at bankene må svinge sparekniven for å opprettholde lønnsomheten og det har hittil blitt rapportert om at 83.000 ansatte må gå fra sine jobber i investeringsbanker.

De totale nedskrivingene beløper seg hittil til 390 milliarder dollar, eller 2.020 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere