*Nettavisen* Økonomi.

Meglerlegende skuffer inn

Kriserammet storbank betaler gigantlønn til stjernemegler.

28.07.09 19:48

Citigroup ønsker å utbetale en årslønn på over en halv milliard kroner til megleren Andrew J. Hall, til tross for at banken lever på de amerikanske skattebetalernes nåde.

NA24 – din næringslivsavis

Andrew J. Hall er en levende legende på Wall Street og dette mener den kriserammede storbanken at ikke bør gå upåaktet hen.

Han er nemlig blitt lovet en årslønn på over 600 millioner kroner, ifølge epn.dk.

Meglerlegenden leder Citigroups olje- og gassavdeling, som er lokalisert i et nedlagt meieri i Connecticut, og hvert år leverer enorme beløp til konsernets samlede inntjening.

Hall var en av de få som på begynnelsen av dette årtusenet klarte å forutsi hvor mye oljeprisen ville stige.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dermed plasserte han alle midlene han rådet over i futures, hvilket viste seg å bli en gullgruve for Citigroup i takt med at analysene hans viste seg å være korrekte.

I 2006 og 2007 leverte Hall og hans medarbeidere, som opererer under navnet Phibro LLC, henholdsvis 3,0 og 4,1 milliarder kroner inn til sitt morsselskap.

På den måten argumenterer Citigroup for at det er essensielt å beholde megleryndlingen dersom storbanken skal være i stand til å tilbakebetale gjelden til de føderale myndighetene.

Storbankens toppledelse har de siste ukene holdt en rekke møter med Obama-regjeringen med tanke på å få tillatelse til å utbetale lønninger som er så høye at banken klarer å holde på sine dyktigste medarbeidere.

Citigroup var på randen av totalkollaps i 2008, og mottok derfor statlige krisepakker på i alt 275 milliarder kroner.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.