NA24.no

Foto: Hauge Jon (Aftenposten)

Meglermilliardæren med ny sjeftallknusersjef

Sist oppdatert:
- Analytikere går aldri av moten.

Oljeservice- og rigganalytiker Andreas Stubsrud overtar som analysesjef i Pareto etter at Samir Bendriss går over til corporateavdelingen.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

- Analytikernes viktighet i et meglerhus har ikke blitt mindre, selv om annenhåndskurtasjen er under press, sier Andreas Stubsrud til Nettavisen NA24.

Investor stiller krav til dype og grundige analyser i enda større grad nå, enn tidligere, ifølge den nye analysesjefen.

«De skjulte juvelene»

- Vi må være best på å finne «de skjulte juvelene», som til enhver tid er i markedet, sier Stubsrud.

Med «skjulte juveler», mener Stubsrud selskaper som er uoppdaget av analytikerkorpset og skriker etter å bli gjort kjent for investorene.

- Analytikere går aldri av moten, selv med dårlige kurtasjeinntekter, fortsetter analysesjefen.

Andreas Stubsrud, analysesjef Pareto

- Vil det skje store endringer med deg som sjef?

- Nei, nei. Her blir det stø kurs. Det er sterk konkurranse, så vi må fortsette å bli mer effektiv, hver analytiker må dekke flere selskaper, og vi må fortsette å kunne støtte meglerne når corporate dealer selges, sier Stubsrud.

Tidligere analysesjef, Samir Bendriss, sier at han ønsker å dra til corporateavdelingen for å få nye utfordringer.

- Etter mange år som analytiker, blir det veldig spennende å prøve noe nytt, sier Bendriss til Nettavisen NA24.

I dag har Pareto 17 analytikere på aksjer og fire på obligasjoner. Alle er stasjonert i Norge. I alle år har meglerhuset vært ledende innen sektorene oljeservice, rigg og shipping.

34 milliarder

I alt deltok Pareto Securities i egenkapitalplasseringer på vel 18 milliarder kroner i 2011. Siden 2004 har selskapet tilrettelagt over 80 børsnoteringer på Oslo Børs/Oslo Axess.

Videre tilrettela selskapet i fjor høyrenteobligasjonslån på mer enn 16 milliarder kroner. Pareto Securities har en ledende rolle som megler av høyrenteobligasjonslån i det norske annenhåndsmarkedet. Videre kjøpte selskapet i fjor det svenske meglerfirmaet Öhman Fondkommision, nå Pareto Öhman. Kjøpet fikk regnskapsmessig virkning fra midten av september

Pareto Securities er en del av Pareto-gruppen, som kontrolleres av mandalitten Svein Støle. Siden 2004 har selskapet hatt en eventyrlig vekst og gjort Støle til en av Norge rikeste menn med en formue på 6,4 milliarder kroner ifølge bladet Kapital i fjor.

Finanskonsernet Pareto-gruppen fikk et driftsresultat på 750 millioner kroner i 2011, og et resultat etter skatt på 436 millioner.

Pareto er en nordisk investeringsbank. Selskapets hovedvirksomhet er rådgivning og megling innen verdipapirer og prosjektmarkedet, megling av skip, rigger og forsikringsavtaler, kapitalforvaltning og investeringsrådgivning. En økende andel av inntektene har kommet fra internasjonale kunder, og konsernet har nå kontorer i Stockholm, Malmø, New York, Singapore og Rio de Janeiro, i tillegg til syv norske byer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere