NA24.no

Meglerne biter negler

Sist oppdatert:
Aksjemeglere og aktørene i markedet lurer på en ting: hvor skal markedet nå?

Fredag var Hovedindeksen på Oslo Børs rundt et nytt psykologisk nivå, da indeksen ble handlet rundt 400 poeng. Dermed har over 17 prosent av verdiene på Oslo Børs forsvunnet.

NA24 - Din næringslivsavis

Det store temaet mellom meglerne og kundene nå er hvor aksjemarkedet skal fremover.

-Det er litt sånn. Nå har jo ikke folk tjent penger i aksjemarkedet på over ett år, sier en megler til NA24.

En annen megler fortsetter:

- Dette er erfarne folk som har vært på store fall tidligere. Det er ikke morsomt at kundene taper penger, men her gjelder kun én ting: å ta rasjonelle beslutninger basert på sunn fornuft og mangelfull informasjon.

Tapt på de store
Investorene har tapt mye penger på en rekke av de store tunge aksjene. Orkla, som normalt er en sikker aksje når markedet er urolig, har falt mer enn markedet ellers. Et av ryktene i aksjemarkedet er at Orklas hovedeier Stein Erik Hagen har dratt på seg for mye gjeld. Dette er imidlertid avvist av Hagen selv.

- Det er spekulasjoner rundt Hagen, men det tror jeg er tull, sier en megler, som mener Orkla er den mest skuffende aksjen på Oslo Børs.

Store, tunge investorer har også tapt stort på Yara og Hydro. Sistnevnte har falt 30 prosent hittil å år, mens Yara er ned 10 prosent.

Lukker øynene
Meglerne forteller om enkelte kunder som lukker øynene samtidig som kursen raser. Andre investorer tjener penger på børsfallet ved å gamble på kursfall for enkelt aksjer.

Dagens Næringsliv skriver at investor Øystein Stray Spetalen har shortet REC-aksjen. Også Investorene Arne Blystad og Tore Aksel Voldberg kom seg ut i tide.

Siden nyttår har aksjen stupt 23,6 prosent - før fredagens handel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere