NA24.no

Meglerne raser etter påstander om løgn

(Norges Eiendomsmeglerforbund)
Sist oppdatert:
Reagerer på at meglere skal ha presset takstmenn i stor stil.

NRK Forbrukerinspektørene presenterte onsdag en undersøkelse hvor nesten halvparten av takstmennene føler at de har vært presset av meglere til å sette høyere pris på boligen som skal selges.

Leder i Norges eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer, reagerer sterkt på fremstillingen til NRK. Han sier at meglerne ennå ikke har vurdert om de vil foreta seg noe overfor Pressens Faglige Utvalg.

- Det har vi ikke tatt stilling til. Nå jobber vi først og fremst med å slokke brannen, sier meglerlederen til NA24.

- Presser ikke, men sparrer
I NRKs undersøkelse skal 43,2 prosent av de 620 takstmennene som har svart, ha blitt bedt av meglerne om å utelate og lyve om funn i sine rapporter.

Les mer:- Meglere ber takstmenn lyve

- Det er total skivebom i forhold til hva som skjer der ute. Jeg har sett på undersøkelsen, og det er litt sånn; slik man roper i skogen får man svar, sier Dreyer.

Han forteller at det meglerne minst ønsker seg er at det skal dukke opp skjulte mangler og feil i etterkant. Dette fører kun til merarbeid og dårlig forretning for meglerne.

Dreyer sier videre at det vanligvis foregår en diskusjon mellom megler og takstmann før taksten endelig settes.

- Vi brukes ofte som en sparringspartner for takstmannen, og på den måten påvirker vi jo innholdet i taksten. Men, at vi vil skjule ting, det stiller jeg meg totalt uforstående til, sier Dreyer.

Reagerer på Forbrukerrådet
Underdirektør i Forbrukerrådet, Torgeir Øines, sier til NRK at han har hatt mistanke til at det har kunnet forekomme tilfeller der meglerne presser takstmennene. Forbrukerrrådet-direktøren mener imidlertid at det store omfanget i NRKs undersøkelse overrasker ham.

Dreyer sier at han stiller spørsmålstegn ved uttalelsene fra Forbrukerådet, og lurer på om de har blitt presentert for undersøkelsen på en riktig måte .

Lederen i Norges Eiendomsmeglerforbund mener at det virkelige problemet er hvis en takstmann lar seg presse.

- Da er det én hel bransje som har et etisk problem, som det må tas tak i, sier Dreyer til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere