*Nettavisen* Økonomi.

Meglernes favoritter

Foto: Roland Schgaguler

Aksjeplukkerne har funnet frem til ukens valg.

Meglerhuset til to av Norges største banker satser begge på StatoilHydro og Songa Offshore denne uken. I tillegg er Telenor, Tandberg andre favoritter blant analytikerne.

NA24 – din næringslivsavis

Hos Orion Securities er de avventende til den videre veien for Oslo Børs.

Ruglete fremover
- Det avhenger av resultatsesongen og den videre utviklingen i oljeprisen. I øyeblikket trekker begge i riktig retning, og dette gjør at minste motstands vei er oppover, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Lave renter og stor interesse for aksjefond har vært med på å prege utviklingen. Det gjenspeiler økt optimisme og større appetitt på risiko.

- Fundamentalt fremstår verdsettelsen av norske aksjer som langt på vei normalisert, og fraværet av klar prisingsstøtte advarer mot at veien videre vil bli mer ruglete enn vi har vært vant til de siste månedene, skriver Orion.

Øker eksponering mot oljeprisen
DnB Nor Markets ønsker å øke eksponeringen mot oljeprisen og har valgt å innlemme et riggselskap blant ukens utvalgte aksjer.

- Oljeprisen fortsetter å være sterk, så vi ønsker å øke oljeeksponeringen. Songa Offshore er et lavt priset riggselskap og vårt valg ved denne korsvei, heter det i ukerapporten fra DnB Nor Markets.

Bolig ut
Ut av porteføljen ryker ferdighusprodusenten BWG Homes. Det skjer etter en solid utvikling den siste tiden.

- Basert på 2010-estimatet prises aksjen nå på nivå med de historiske multiplene, heter det i en kommentar fra meglerhuset.

Anbefalingen i aksjen kuttes til hold. Tidligere hadde de en kjøpsanbefaling på aksjen. Kursmålet på 15 kroner per aksje opprettholdes.

DnB Nors anbefalte aksjer består dermed av Sparebank Øst, TGS Nopec, Algeta, Telenor, Copeinca, Tandberg, StatoilHydro og Songa Offshore.

Cruiser ut
Hos Nordea har de også endret på porteføljen. Denne uken er det cruiserederiet Royal Caribbean Cruices som tas ut av porteføljen over anbefalte aksjer. Dermed utgjør Acergy, StatoilHydro, Marine Harvest, Norsk Hydro og Scorpion Offshore de anbefalte aksjene til Nordea denne uken.

Orion Securities satser på en modellportefølje som består av ti aksjer. Disse består av Telenor, BW Offshore, Sevan Marine, Norwegian, Seadrill, TTS Marine, Royal Caribbean Cruises, Photocure, Kitron og Tandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.