NA24.no

Meglernes favoritter

Sist oppdatert:
Meglerhusene gjør overraskende få endringer blant sine favorittaksjer etter forrige ukes børsras.

Forrige uke raste verdien av selskapene som er notert på Oslo Børs med rundt 13 prosent. Svake råvarepriser og stadig større fokus på den fallende dollaren gjorde at markedet fikk en skikkelig korreksjon.

Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities mener at bunnen fortsatt ikke er nådd, men anbefaler likevel ikke å selge unna alt som er av norske aksjer. Orion gjør ingen forandringer på modellporteføljen.

Les mer om Myrseth syn på markedet her: Myrseth tror ikke bunnen er nådd

DnB NOR Markets har valgt en annen strategi. Meglerhuset har lempet ut hele tre aksjer og har kun erstattet dem med to andre aksjer. Troen på at de fundamentale forholdene for både olje og fisk fortsatt er gode, gjør at Statoil og Cermaq tas inn i porteføljen.

Rydder blant favorittene

Venter en turbulent børs
Terra venter en turbulent og volatil periode fremover på Oslo Børs, men velger i likehet med Orion Securities likevel å ikke gjøre noen forandringer blant sine favorittaksjer.

- Etter at vi justerte porteføljen kraftig forrige uke og gikk til den laveste olje- og offshore-vektingen på et par år, gjør vi den gang ingen endringer i porteføljen. Vi har gradvis tatt ned olje- og offshore vektingen siden påske, men nå ser vi ingen grunn til å redusere ytterligere idet vi med vårt oljesyn mener at det verste er over. Dermed vil vi gjerne ha med oss noe av potensialet når uroen er over, skriver Terra i sin ukerapport.

DnB NOR Markets
* Fast Search & Transfer

* Tomra

* Subsea 7

* Farstad Shipping

* Scorpion Offshore

* Fred. Olsen Energy

* Statoil

* Cermaq

Orion Securities
* Active 24

* Crew Gold Corporation

* Kitron

* Olav Thon Eiendomsselskap

* SuperOffice

* Scorpion Offshore

* Eastern Drilling

* Norse Energy

* Synnøve Finden

* Ganger Rolf

Terra Securities

* Cermaq

* Petrolia Drilling

* Tomra

* Aker

* Medi Cult

* Telenor

* Orkla

* Sinvest

* Songa Offshore

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere