NA24.no

Meglernestor mener Hagen bør trekke seg

(Sissener AS)
Jan Petter Sissener slakter Orklas utvikling med Stein Erik Hagen som styreleder.

I en kronikk i Aftenposten torsdag går Finn Jebsen, tidligere konsernsjef i Orkla, knallhardt ut mot Stein Erik Hagen, som han mener har hatt en negativ påvirkning på konsernet i sin rolle som styreleder. Hagen slår imidlertid tilbake i Dagens Næringsliv, der han blant annet sier at han blir oppringt på telefonen av en anonym person med en forvridd stemme som krever at Hagen må ut av Orkla.

Hagen mener at det er Jebsen og hans folk som står bak det han mener er en svertekampanje.

- Ferdig som styreleder
Jan Petter Sissener, fondsforvalter, meglernestor og eier av en halv million Orkla-aksjer, og flere av de uavhengige aksjonærene støtter nå opp om Jebsens utspill, og argumenterer for at Hagens tid som styreleder i Orkla er over, skriver Dagens Næringsliv.

Ovenfor Dagens Næringsliv gir Sissener uttrykk for at han er alt annet enn imponert over det Stein Erik Hagen har fått til som styreleder i Orkla.

- Orkla-kursen falt cirka 11 prosent mens OBX-indeksen har steget nær 25. Justert for utbytte har Orkla-kursen steget tre prosent på fem år. Det er rett og slett elendig, sier han til Dagens Næringsliv.

Sissener mener en aksjonær med 23 prosent av aksjene, naturligvis skal være representert i et styre. Men at aksjonæren bør vurdere sin styrelederposisjon hvis resultatene uteblir.

- Dokumenter eller avkreft
Rundt Hagens uttalelser om at Finn Jebsen og Stein Stugu, tidligere konserntillitsvalgt i Orkla, har startet en svertekampanje mot han, mener Sissener at det er alvorlige beskyldninger som enten bør dokumenteres grundig eller avkreftes umiddelbart.

Les mer: - Hagen har gjort alt vi fryktet

Les også: Vridd stemme mobber Hagen

Alle de aksjonærvalgte plassene i Orkla-styret er på valg denne våren og valgkomiteen ved dens leder, Idar Kreutzer, har bedt om innspill fra aksjonærene før komiteen legger fram sin innstilling.

Tidligere direktør i Orkla-media Jan Lindh håper Hagen forsvinner ut. Mens Lederen for Folketrygdfondet, Orklas nest største aksjonær, Olaug Svarva har full tiltro til Hagen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere