*Nettavisen* Økonomi.

Meglertopp napper ut millioner

Foto: Andrè Clark Utvik

Petter Dragesund og Villa Kulild tapper sitt private investeringsselskap.

01.10.09 18:12

I generalforsamling tirsdag denne uken ble det besluttet at åtte millioner fra overkursfondet i selskapet Kulild Invest skal tilbakebetales til eierne.


Egenkapitalen minker
Etter 2006-2007 hadde corporatesjefen Petter Dragesund og hans kone Villa Kulild i et av deres selskap Kulild Invest (etter fusjonen heter det Dragesund Invest) 44 millioner kroner i egenkapitalbase. De eier halvparten av aksjekapitalen hver.

Selskapet måtte bokføre et tap på 17,5 millioner kroner etter finansstormene i fjor, og dermed ble pengekisten slanket ned til 26,5 millioner per 31.12.

- Vi har ingen interesse av å kommentere våre private selskaper, sier Villa Kulild til NA24 fra en fjelltopp på ferie med sin mann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Åtte til...
Av disse pengene er 24 millioner kroner på kontoen for overkursfondet i selskapet som nå tappes med ytterligere åtte millioner kroner.

- Nedsettelsesbeløpet skal anvendes til tilbakebetaling til aksjeeierne, heter det i en melding til Brønnøysund.

Dermed står det igjen 16 millioner kroner i dette selskapet. Det er også meldt en fusjon med selskapet Dragesund Invest. Dette selskapet eies av parets tre barn med en tredjedel hver per 31.12. Barna har såkalte B-aksjer uten bestemmelsesrett, og Petter Dragesund eier en prosent av de bestemmende A-aksjene.

Dramtisk slutt
Villa Kulid var konstituert departementsråd i olje- og energidepartementet da det i fjor ble avdekket at hun hadde en stor aksjeportefølje iblant annet oljeselskap gjennom sin familie.

Kulid hadde investert i selskaper siden 2005 uten at uten at noen av statsrådene hadde vært klar over virksomheten. Dette førte til at Villa Kulid kort tid etter trakk seg fra stillingen.

Kulild er ansatt som ny assisterende direktør i Norad og hun begynte i den nye jobben i midten av august.

Indrefilet
Hovedselskapet Dragesund Invest - driver med porteføljeinvesteringer - har dratt inn finansinntekter på 166 millioner kroner de tre siste regnskapsårene.

I fjor måtte Dragesund skrive ned verdien av aksjeporteføljen med hele 47 millioner kroner. Dermed skrumpet også denne egenkapitalbasen ned fra 99 millioner kroner i 2007 til 87,7 millioner kroner etter fjoråret.

Sjefen i corporateavdelingen i meglerhuset Pareto Securities holder kortene tett inntil kroppen og er ikke spesielt glad i pressen. Han er medlem at meglerhusets indre selskap som gir han tilgang på den store bonuspotten i meglerbutikken, som styres med stø hånd av storeier Svein Støle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag