NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

Meglertopp vil spre kapitalismen

Regjeringens og Røkkes topprådgiver Jon Gunnar Pedersen har satt klare mål.

– Immobiliares formål er å drive strategisk og finansiell rådgivningsvirksomhet, samt å arbeide med propaganda og for utbredelse av kapitalisme, heter det i årsberetningen til Jon Gunnar Pedersens selskap Immobiliares.

NA24 – din næringslivsavis

Jon Gunnar Pedersen er en av partnerne og grunnleggerne av Arctic Securities, og er mest kjent for å være en betrodd rådgiver for den rødgrønne regjeringen og Kjell Inge Røkkes Aker. Han har bistått regjeringen og departementene ved en rekke anledninger.

Uten inntekter
Immobiliares er analytikerens private investeringsselskap. Det hadde null driftsinntekter i fjor, mot 2,3 millioner kroner i inntekter året før.

Driftsresultatet endte i fjor på minus en kvart million kroner, mot 1,7 millioner kroner i pluss det foregående året. Finansresultatet ble pluss 2,6 millioner kroner.

– Jeg er på reise og har ingen kommentarer, dessverre, skriver analytikeren i en melding til NA24.

Finansinntekter
Rente- og finansinntekter ble bokført med 2,6 millioner kroner og resultatet før skatt ble 2,4 millioner kroner.

Alt overføres til den frie egenkapitalposten, og den totale egenkapitalen i selskapet er knappe 5 millioner kroner. Samtlige a- og b-aksjer eies av Pedersen selv. Selskapet er uten gjeld.

Arctic eierskap
Under finansielle anleggsmidler finnes det en aksjeportefølje per 31.12 bokført til fire millioner kroner, og dette skriver seg fra ti eierposter som har en ligningsverdi på 16,5 millioner kroner.

De fire største postene er i meglerhuset Arctic Securities, Arctic Asset management a- og b-aksjer, og reder Jon Fredriksens Marine Harvest.

Pedersen eier også aksjer i Mandag Morgen. Kostprisen for disse aksjene er 350.000 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere