*Nettavisen* Økonomi.

Meglertopper klinker til

Kjendismeglere med Mads Syversen i spissen etablerer meglerhuset Arctic Securities.

12.04.07 17:47

Meglerhuset SEB Enskildas mangeårige toppsjef Mads Syversen er ført opp som daglig leder i det nyetablerte Arctic Securities, ifølge E24. Med seg i selskapet er den mye omtalte supermegleren Gaute Eie, corporatesjefen i SEB Enskilda Petter Bakken og Anders Eivind Eie, som jobber i JP Morgan.

I tillegg til dette er Røkke-relaterte Finn Berg Jacobsen med i det nye selskapet. Han har vært managing partner i Arthur Andersen i en årrekke og har jobbet som stabsdirektør i Aker Kværner.

To selskaper
Det er to selskap som er blitt opprettet torsdag. Et meglerhus og et selskapet som skal stå som eiere av meglerhuset.

Arctic Securities, hvor statsautorisertrevisor Finn Berg Jacobsen er oppført som styreleder, har fått Mads Syversen som daglig leder. Berg Jacobsen sitter i kontorfellesskap med advokatfirmaet BAHR. Med i styret er Arne Hansteen som har vært i Orkla Finans og Beret Sundet som er partner i Bahr.

Arctic Securities har 6,5 millioner kroner i egenkapital, noe som er tilstrekkelig for å dekke Kredittilsynets kapitalkrav for meglerhus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Meglertoppene Gaute Eie, Petter Bakken og Anders Eivind Eide er med i styret i Arctic Partners der Mads Syversen er styreleder. Syversen blir også daglig leder i dette selskapet.

- Formålet til Arctic Partners er å investere i andre selskaper, samt virksomhet som står i naturlig forbindelse hermed, heter det i registreringsdokumentet på Brønnøysundsregisteret.

Aker gratulerer
Geir Arne Drangeid, direktør i Aker, gratulerer Mads Syversen og Petter Bakken i SEB Enskilda med nye jobber.

SEB Enskilda, som Syversen og Bakken nå forlater, har vært en helt sentral rådgiver for Aker-systemet og Kjell Inge Røkke sine finansielle transaksjoner helt siden oppkjøpet av Kværner for noen år tilbake.

Nå er Drangeid spent på hva Syversens nye meglereventyr vil kunne komme med.

- Vi er storkjøpere av denne type tjenester. Vi har et godt samarbeid med en rekke andre lignende hus, og det har vi planer om å fortsette med. Vi må bare avvente og høre hva de har å tilby, sier Drangeid. Han understreker at Aker ikke har hatt et samarbeid med Syversen og Bakken, men med SEB Enskilda.

Aker-direktøren sier til NA24 at han først fikk høre om det nye meglerhuset på nettet, og avkrefter at de er delaktige i etableringen av det nye meglerhuset.

Bekrefter avgang
Like før klokken 17.00 torsdag ettermiddag kom det pressemelding fra SEB Enskilda der de bekrefter at Syversen forlater banken.

- Mads Syversen har vært en engasjert og dynamisk bidragsyter til SEBs virksomheter i Norge. I løpet av de siste to årene har SEB i Norge levert sterke resultater og utvidet både virksomheten og kundekretsen. SEB vil takke Mads Syversen for hans bidrag til disse resultatene og ønske ham lykke til i fremtiden, melder banken i en kort pressemelding.

Etter hva NA24 erfarer startet det et informasjonsmøte for bankens ansatte klokken 17.00.

Sitter i møter
NA24 klarte ikke å få kommentarer fra de involverte partene torsdag ettermiddag. Det er imidlertid klart at planene om det nye meglerhuset har vært klare en stund.

Allerede 21. mars ble domenenavnene til det nye selskapet registrert hos Norid. Stiftelsesdato for selskapet var 26.mars.

Navneforvirring
Styremedlem Arne Hansteen i Arctic Securities opplyser til NA24 at det korrekte navnet på selskapet skal være Arctic, ikke Artic, som det står på nyregistreringsmeldingen til Brønnøysund.

Da navnet ble ble kjent torsdag ettermiddag var det flere som stusset på dette, men det viser seg altså at det var en skrivefeil som følge av en tabbe ved Brønnøysund-registrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.