NA24.no

Meglet for milliarder

Norske eiendomsmeglere har hatt et knallsterk vekst så langt i år. Sjekk hvor mye meglerne drar inn.

Kredittilsynet kunne torsdag presentere tall for eiendomsmeglingsforetakene. Statistikken viser at det ble formidlet i alt 69.000 eiendommer i første halvår. Dette er en økning på 5.000 eiendommer, eller 8,6 prosent fra tilsvarende periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

33 mrd. mer enn i fjor
Verdien på eiendommene som meglerne formidlet var på svimlende 152,4 milliarder kroner, noe som er hele 33,4 milliarder kroner mer enn samme periode året før. Dette tilsvarer en økning på hele 28 prosent.

Meglerforretningene dro da også inn hele 2,59 milliarder kroner i første halvår. Dette er en økning på 17 prosent fra samme periode året før.

Flere etableringer
Men i et kraftig voksende marked er det flere som kommer til for å få en del av kaken.

- Mens nettotilveksten av nye foretak i 2005 var på 70 foretak, har Kredittilsynet hittil i år registrert en nettotilvekst på 50 eiendomsmeglingsforetak. Veksten er sterkest innen kjedene. Totalt har i dag 683 meglerforetak bevilling for eiendomsmegling, melder Kredittilsynet i en pressemelding.

Økningen i verdien av formidlingen gjennom eiendomsmeglere tilskrives en kombinasjon av vekst i antall formidlinger, men også en generell prisøkning i eiendomsmarkedet.

Formidlingen av boligeiendommer utgjør 113 milliarder kroner, mens formidling av næringseiendommer utgjør 39 milliarder kroner. Tilsvarende fordeling første halvår 2005 var henholdsvis 97 milliarder kroner og 22 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere