NA24.no

Mellomkvartal for TTS

TTS-konsernet hadde ingen strålende avslutning på 2008.

Verksteds- og teknologikonsernet TTS Marine ASA måtte se en svekkelse i resultatutviklingen i fjerde kvartal sammenlignet med tidligere perioder i 2008. Engangsposter og urealiserte og realiserte valutatap er hovedårsaken i tillegg til generell markedsuro.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- Kvartalet ble preget av den turbulente markedssituasjonen med kanselleringer, leveranseforskyvninger og valutafluktuasjoner. Til tross for dette har den underliggende driften vært god og ordreinngangen har vært på 585 millioner kroner, oppsummerer styret i TTS.

Underskudd
TTS omsatte i fjerde kvartal for 1.236 millioner kroner, opp fra 733 millioner i fjerde kvartal 2007. Driftsresultatet endte på 30,3 millioner kroner, mot pluss 22 millioner kroner i samme periode året før.

Resultatet før skatt i fjerde kvartal endte imidlertid på minus 3,1 millioner kroner, mot pluss 7,9 millioner et år tidligere.

Blant postene som trakk ned for TTS i fjerde kvartal var engangsavsetninger på 15 millioner kroner, urealiserte valutatap på 20 millioner kroner, og realiserte valutatap på 10 millioner kroner.

Fortsatt vekst
TTS-konsernet har vist en voldsom vekst de siste fem årene blant annet på grunn av den store nybyggsaktiviteten i shippingmarkedet. De siste par årene har selskapet vridd mer av produksjonen mot energisektoren, noe som konsernet vil gi videre vekst.

- På grunn av finanskrisen har usikkerheten med hensyn til den videre utvikling i våre markeder økt. Imidlertid forventes TTS sin høye ordrereserve med bra marginer å medføre vekst i omsetning og EBITDA marginer i 2009. På lengre sikt har TTS posisjonert seg for videre vekst innen energisektoren, skriver styret.

Konsernet gikk inn i 2008 med en ordrereserve på 8.159 millioner kroner, mot 6.949 millioner ved inngangen til 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere