*Nettavisen* Økonomi.

Meltwater kjøper IceRocket

Foto: Borgen, Ørn E. (SCANPIX)

Kjøper verdensledende IT-selskap innen søk i sosiale medier.

Meltwater kjøper opp IceRocket – en av verdens ledende media intelligence selskaper innen søk i sosiale medier. Oppkjøpet er et strategisk steg mot målet om å omsette for 100 millioner dollar innen sosiale medier innen tre år.

- Oppkjøpet av IceRocket gir oss tilgang til den mest omfattende søkemotoren for å nå frem til et bredest mulig kildemateriale i sosiale medier, sier Jørn Lyseggen, CEO og gründer i Meltwater i en melding.

Sammen vil IceRocket og Meltwater tilby PR-, markedsførings-, og kommunikasjonsavdelinger et av verdens mest omfattende og avanserte søkemotorer i sosiale medier. Alle IceRockets ansatte vil begynne i Meltwater.

Meltwater leverer overvåkning av tradisjonelle og sosiale medier til mer enn 20.000 kunder, fra 57 kontorer i samtlige verdensdeler. Kundene har tilgang til mer enn 200 millioner blogger, tweets, nyheter, oppdateringer, videoer og informasjonsutvekslinger i sosiale medier – kategorisert og rangert.

- Vi gir kundene våre et strukturert verktøy for å få innsikt i trender, beslutningstakere og påvirkere rundt deres merkevare eller selskap. IceRockets teknologi bidrar til å sikre oss en helt unik posisjon i det sosiale medielandskapet. Oppkjøpet representerer et viktig steg mot målet vårt om å omsette for 100 millioner dollar innen sosiale medier innen de neste tre årene, forteller Lyseggen i meldingen.

I mars i år kjøpte Meltwater selskapet JitterJam som leverer profesjonelle kundebehandlingssystemer i sosiale medier. Selskapet vil fortsette å kjøpe selskaper og teknologier som vil bidra til å videre bredde produkttilbudet.

- Vi har tidligere vokst til å bli et 100-millioner-dollar selskap innen tradisjonelle medier. Nå skal vi gjøre det samme innen sosiale medier, sier Lyseggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag