Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Meltwater kjøper IceRocket

Foto: Borgen, Ørn E. (SCANPIX)
Kjøper verdensledende IT-selskap innen søk i sosiale medier.

Meltwater kjøper opp IceRocket – en av verdens ledende media intelligence selskaper innen søk i sosiale medier. Oppkjøpet er et strategisk steg mot målet om å omsette for 100 millioner dollar innen sosiale medier innen tre år.

- Oppkjøpet av IceRocket gir oss tilgang til den mest omfattende søkemotoren for å nå frem til et bredest mulig kildemateriale i sosiale medier, sier Jørn Lyseggen, CEO og gründer i Meltwater i en melding.

Sammen vil IceRocket og Meltwater tilby PR-, markedsførings-, og kommunikasjonsavdelinger et av verdens mest omfattende og avanserte søkemotorer i sosiale medier. Alle IceRockets ansatte vil begynne i Meltwater.

Meltwater leverer overvåkning av tradisjonelle og sosiale medier til mer enn 20.000 kunder, fra 57 kontorer i samtlige verdensdeler. Kundene har tilgang til mer enn 200 millioner blogger, tweets, nyheter, oppdateringer, videoer og informasjonsutvekslinger i sosiale medier – kategorisert og rangert.

- Vi gir kundene våre et strukturert verktøy for å få innsikt i trender, beslutningstakere og påvirkere rundt deres merkevare eller selskap. IceRockets teknologi bidrar til å sikre oss en helt unik posisjon i det sosiale medielandskapet. Oppkjøpet representerer et viktig steg mot målet vårt om å omsette for 100 millioner dollar innen sosiale medier innen de neste tre årene, forteller Lyseggen i meldingen.

I mars i år kjøpte Meltwater selskapet JitterJam som leverer profesjonelle kundebehandlingssystemer i sosiale medier. Selskapet vil fortsette å kjøpe selskaper og teknologier som vil bidra til å videre bredde produkttilbudet.

- Vi har tidligere vokst til å bli et 100-millioner-dollar selskap innen tradisjonelle medier. Nå skal vi gjøre det samme innen sosiale medier, sier Lyseggen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!