*Nettavisen* Økonomi.

Mener Bank Norwegian skjuler dårlige betalere

Kapitalforvalter og tidligere bankanalytiker mener Bank Norwegian opererer som en «lånehai» i markedet for forbrukslån og skjuler en «eksplosiv vekst» i antall misligholdte lån. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Bank Norwegian skjuler en kraftig økning i antall misligholdte lån ved å selge lånene videre, hevder kapitalforvalter. Bank Norwegian avviser at tap holdes skjult.

Bank Norwegian opererer som en «lånehai» i markedet for forbrukslån og skjuler en «eksplosiv vekst» i antall misligholdte lån, mener kapitalforvalter og tidligere bankanalytiker Sigmund Håland, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

Håland er er sterkt kritisk til norske forbrukslånsbanker generelt og Bank Norwegian spesielt i et innlegg i dagens DN. Han har tidligere vært medlem i kontrollkomiteen i banken.

Håland viser til at Bank Norwegian selv rapporterer i regnskapet fra tredje kvartal i fjor en tapsprosent på 3,5 prosent av samlede utlån. Det mener Håland gir et feil bilde, siden banken i tre omganger har solgt ut såkalte «råtne lån» for 1,6 milliarder kroner til ulike inkassoselskaper.

Håland gjentar dermed mye av kritikken han kom med i en lignende kronikk høsten 2016.

Administrerende direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian slår tilbake mot utspillene fra Haaland.

– Bank Norwegian er en seriøs og moderne norsk bank som opererer etter de regler vi er underlagt, sier hun, og avviser at de låner ut til kunder som ikke kan betale tilbake.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag