*Nettavisen* Økonomi.

Mener DNO-kravet er for høyt

Oljeproduksjon Tawke Nord-Irak DNO Foto: (DNO)

Analytiker tror ikke det er realistisk at kravet vil bli på tre milliarder mot oljeselskapet.

01.10.09 14:12

Analytiker Marius Gaard i Carnegie tror ikke et eventuelt erstatningsbeløp DNO må ut med hvis de taper i en pågående voldgiftssak vil være like høyt som Dagens Næringsliv slår opp torsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Avisens oppslag om at DNO saksøkes for over tre milliarder kroner av to tidligere partnere har fått selskapet til å sende ut en presisering rundt en pågående voldgiftssak i London.

Les mer: Abdulhak krever milliarder av DNO

Oljeselskapet forstår ut av samtalene de har med KRG at kravet om å løse konflikten de har med en tredje part ikke er omfattet av tidsfristen på seks uker som DNO har på å rette opp inntrykket av KRG.

Les mer: DNO faller på krav

Hos Carnegie mener de at kravet på tre milliarder kroner er for høyt sammenlignet med hva de kurdiske eiendelene er verdt.

– Vi mener det er lite trolig at kravet (om det kommer) vil være i denne størrelsen (realistisk, de ti prosentene som partneren virker å kreve i PSA-andel vil bli på rundt 800 millioner kroner ved å benytte vår verdsettelse av Kurdistan), skriver analytiker Marius Gaard i Carnegie til sine kunder.

– I DNOs nåværende likviditetssituasjonen, tror vi også at størrelsen av dette kravet er av mindre betydning for DNO-aksjen, skriver Gaard.

Likevel er oppslagene med på å skape ytterligere usikkerhet og negative inntrykk.

– Det som er viktigere for aksjen er at DNO ikke kastes ut av Kurdistan. Vi tror fortsatt at DNO og KRG vil finne en løsning, men på de nåværende aksjekursene er dette i stor grad innbakt, skriver Gaard og viser til at alt over 3 kroner viser at markedet tror at DNO vil bli værende i regionen.

Carnegie-analytikeren har en nøytral anbefaling på DNO.

Les også: Bagdad vil ha DNO-svar

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag