*Nettavisen* Økonomi.

Mener Drevland stjal over 800.000 kroner av farsarven

Samira Øvreeide Foto: Vidar Langeland (Bergensavisen)

Samira skal vitne i rettssaken mot Odd Drevland.

21.02.15 22:28

Drevland er beskyldt for å ha stukket av med 825.000 av arven etter hennes døde far, skriver BA.no.

– Jeg synes mest synd på ham, sier Samira Øvreeide (27).

Mandag starter straffesaken mot Odd Drevland. Han er tiltalt for grovt underslag på til sammen 2,9 millioner kroner fra tre ulike klienter. Underslagene skal ha pågått i perioden 2003 til 2011 da han arbeidet som advokat.

Mistet faren

Det ene forholdet gjelder dødsboet etter Alejandro Giron. Ifølge tiltalen skal Drevland ha forsynet seg med 825.000 kroner som skulle gå til Samira Øvreeide (27) og de to brødrene hennes.

Høsten 2008 ble deres far, Alejandro Giron, skutt og drept på åpen gate i Guatemala. Drevland var ansvarlig for arveoppgjøret.

– Jeg var 21 år og hadde en liten datter på fire måneder. Jeg hadde mistet min far på en brutal måte, og måtte planlegge begravelsen hans. Midt oppi alt dette stjal han penger fra oss. Den eneste som gjør slikt er en drittsekk, mildt sagt, sier Øvreeide.

Underslaget skal ha pågått fra 2009 til 2011.


Fikk ikke tak i ham

– Vi var i en sårbar situasjon. Gjentatte ganger forsøkte jeg å få tak i Drevland på kontoret, men fikk alltid beskjed om at han var i møte eller ute av kontoret. Han unngikk oss helt, sier 27-åringen.

Hun fikk mistanke om at det var noe som ikke stemte, og sier hun skjønte alt da hun så avisoppslagene der Drevland ble anklaget for å ha tappet klientkontoen til Taxi Vest for flere millioner.

– Da skjønte jeg alt. Denne dagen hadde vi også endelig fått til et møte med Drevland, men det ble selvfølgelig avlyst, sier Øvreeide.

Hun sier at hun vil vitne i retten for å unngå at noe lignende skjer igjen.

Synes synd på ham

– Jeg får klump i magen bare jeg ser på e-postene han har sendt meg, og jeg var lenge veldig sint på ham. Nå synes jeg mer synd på ham, sier Øvreeide.

Eksadvokaten er også tiltalt for å ha unnlatt å opplyse de tre barna om at det hadde kommet inn mer penger i boet. Beløpet på over 200. 000 kroner gjaldt blant annet feriepenger, ulykkesforsikring og penger avdøde hadde i banken.

Drevlands advokat, Per Magne Kristiansen har følgende kommentar per e-post på vegne av sin klient:

– Samira Øvreeide har fått hver eneste krone hun skal ha – det bekrefter advokatene som sto for oppgjøret på vegne av arvingene. Jeg minner om at det er i retten dette skal belyses og avgjøres, og ikke ved ensidig negativ forhåndsomtale.

Klikk på bildet for å forstørre.

Odd Drevland er gift med Bergens ordfører Trude Drevland. Foto: Vidar Langeland (Bergensavisen)

– Løy for revisor

Påtalemyndigheten mener Drevland også bevisst ga feil opplysninger til revisor om regnskapet til Taxi Vest i årene 2007 til 2010. Drevland var da styreleder i selskapet.

I samtlige år mener påtalemyndigheten at han oppga at det sto et langt høyere beløp på kontoene, enn det som var realiteten. I årsregnskapet for 2010 meldte han inn 2,4 millioner på kontoen. Det innestående beløpet var nærmere 600. 000 kroner.

Dette er saken:

* Mandag starter rettssaken mot Odd Drevland i Bergen tingrett.
* Han er anklaget for å ha underslått 2,9 millioner kroner i egenskap av å være advokat fra 2003 til 2011.
* I 2003 skal eksadvokaten ha tatt 389.000 kroner fra et eiendomsfirma.
* Fra 2007 til 2011 skal han ha tappet Taxi Vest for 1,7 millioner kroner.
* I retten må han også svare på hvorfor han forsynte seg med 825.000 kroner fra dødsboet til Alejandro Giron.
* Drevland er også tiltalt for dokumentforfalskning og for å ha gitt uriktige opplysninger om Taxi Vests økonomiske situasjon.
* Drevland er også tiltalt for å ha forfalsket et dokument der det står at han har rett på utbetaling etter et oppgjør etter av et aksjesalg.
18. februar i år ble Drevland i en sivil rettssak dømt til å betale Taxi Vest 2, 2 millioner kroner.
* Odd Drevland er gift med ordfører Trude Drevland (H).
24. november 2011 leverte Drevland sin advokatbevilling.
* Det er satt av to uker til rettssaken.
* Saken har en strafferamme på minst seks år fengsel.

Les flere saker hos: Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.