NA24.no

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

Mener konkurrent jukset i BI-finalen

KPMG mener Deloitte jukset i bitter sekundstrid

NYDALEN (NA24): Det lå mye prestisje i potten da finalen av «Karrieretrappa 2011» gikk av stabelen på Handelshøyskolen BI på onsdag.

Revisjons- og rådgivningsrivalene Deloitte og KPMG var lagene som skulle kjempe om seieren, etter å ha vært bedre enn blant annet PWC, Ernst & Young, Pure Water og Xtra personell i de innledende heatene.

Etter en tøff kamp, var det Deloitte, bestående av Sven Kilander og Ørjan Ovrid Tistel, som gikk av med seieren. Deloitte kan dermed skryte av å inneha den uoffisielle tittelen som Norges sprekeste bedrift.

- Det var lett. Det var lite utfordrende, så jeg oppfordrer de andre til å trene til neste år, sier Sven Kilander selvsikkert til NA24.

Dramatikk
Finalen ble til slutt vunnet av Deloitte med ganske god margin, men det var et begivenhetsrikt løp. Sølvvinnerne fra KPMG var ikke fornøyd.

- Jeg ledet, så ble jeg dratt ned en etasje. Da mistet jeg all fart, sier Georg Grøndalen til NA24.

- Han mener jeg tyvstarter, så da drar han meg ned. Det er lov å knuffe litt i slike løp, men det er forskjell på å dytte og å dra, fortsetter Grøndalen, og legger til at han syns Deloittes oppførsel ikke var stueren.

KPMGs frustrasjon var rettet mot Deloittes Sven Kilander. Selv tar han kritikken med knusende ro.

- De tyvstartet, så da måtte jeg flytte på dem. Jeg tok han i innersvingen og knuffet han vekk, men jeg dro ikke, sier Kilander.

- Surt å tape mot rival
Det at det nettopp var de to konkurrentene, KPMG og Deloitte, som møttes, gjorde at finalen ble ekstra spennende.

- Det var kjempegøy å løpe. Det er artig å møte konkurrentene. Det blir alltid litt konkurranse mellom de fire store, så det var spesielt å møte KPMG i finalen, sier Deloittes Ørjan Ovrid Tistel.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KPMG innrømmer at det var surt å tape mot rivalen.

- Det var jo det. Vi tapte mot PWC i fjor på grunn av vekslingsproblemer, så vi er mer fornøyd i år. Men vi føler vi er de moralske vinnerne, sier Marius Gjome Hannestad til NA24.

- Et ledd i profileringen
Selskapene betalte en sum for å få være med i «Karrieretrappa», som ble arrangert for andre gang. Arrangementet finansierer delvis BIs deltakelse i Bergensbaneløpet.

- Det er et morsomt arrangement. Vi får vist fram firmaet. Det er mange unge som jobber i Deloitte, og vi har mange sosiale opplegg når det kommer til trening. Det er et ledd i profileringen av firmaet, forklarer Sven Kilander.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

På det punktet får Deloitte støtte av KPMG, som også mener konkurransen er et fint avbrekk i hverdagen.

- Det er fint å få vist fra firmaet. Det er også artig å konkurrere mot konkurrentene, sier Georg Grøndalen, som forsikrer at KPMG er ute etter revansj neste år.

- Vi får satse på at alle gode ting er tre, uttaler Grøndalen.

- Bedriftene skal vise seg fram
Prosjektansvarlig for «Karrieretrappa», Marianne Valstad, mener at det bare er positivt for bedrifter å være med på konkurransen.

- Vi vil at bedriftene skal vise seg fram på en original og sportslig måte. Det er bedriftene som skal vise seg fram, ikke studentene, sier Valstad til NA24.

Hun forteller at det ikke er vanskelig å få bedrifter til å stille opp på arrangementet.

- Nei, det er det ikke. Vi arrangerte konkurransen for første gang i fjor, og mange av de samme selskapene er med i år. Men i år har vi gjort litt mer ut av det, forklarer Valstad.

Karrieretrappa går ut på at hver bedrift stiller et lag, som består av to personer. Løperne skal raskest mulig ta seg opp til sjuende etasje i rundtrappen på BI i Oslo. Deretter skal deltakerne feste en slags stafettpinne til et tau, som går helt ned til første etasje igjen. Der står den andre på laget og tar imot stafettpinnen. Deretter må deltakeren løsne pinnen og løpe opp de sju etasjene. I hvert heat konkurrerer to bedrifter mot hverandre, og den som kommer først opp vinner.

Disse deltok i årets utgave av «Karrieretrappa»:
PwC
KPMG
Pure Water
Xtra Personell
BDO
Unit 4
Ernst og Young
Myrens sportssenter
Deloitte
Eurest
Capgemini Consulting
Oslo Sportslager
Academic Work
Handelshøyskolen BI
Studentidretten
SBIO
BI-studentenes bemanningsbyrå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere