*Nettavisen* Økonomi.

Mener krisen vil passere

- Det frosne markedet vil til slutt tine, sier eks-sentralbanksjefen.

Den tidligere sjefen for Federal Reserve sier finansmarkedene og økonomien vil komme seg igjen. Det er syv tiår siden sist markedene har vært like turbulente.

NA24 - din næringslivsavis

- Tilliten vil til slutt føre investorene inn i markedene igjen, sa Greenspan under er foredrag i Washington ifølge Bloomberg News.

- Jeg venter at dette skjer heller i nær enn fjern fremtid, fortsatte den tidligere sjefen for sentralbanken i USA.

Da Senatet og Representantenes hus denne uken skulle stemme over lovforslaget om en redningspakke på 700 milliarder dollar, var Greenspan av dem som oppfordret husene til å godkjenne planen. Pakken er satt sammen for å bedre på den største finanskrisen siden 1930-tallet.

- Vi er for tiden i en finanskrise som oppstår kun en gang i århundret. Finansmarkedene har opplevd et overskudd av frykt, og vi har mest sannsynlig sett irrasjonell handel. Det frosne markedet vil til slutt tine og investorer vil med tiden ta større risiko, sier 80 år gamle Greenspan ifølge Bloomberg.

Greenspan tok den amerikanske økonomien gjennom både krisen i 1987, terrorangrepet i 2001 samt IT-boblen de påfølgende årene gjennom sine 18 år som sentralbanksjef i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag