Mener ny undersøkelse er et «slag i trynet» for regjeringen

Unio-leder Anders Folkestad mener ny undersøkelsen viser at regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd.

Unio-leder Anders Folkestad mener ny undersøkelsen viser at regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd. Foto: Torstein Bøe (NTB Scanpix)

66 prosent av de spurte sier de er villige til å betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester, viser en undersøkelse.

På spørsmål om de er villige til å betale mer skatt for å bevare velferden, svarer 35 prosent at de er helt enig i dette, mens 31 prosent er delvis enig, skriver Klassekampen.

I undersøkelsen som Respons Analyse har laget for arbeidstakerorganisasjonen Unio, svarer 93 prosent at de mener det er viktig å verne om dagens velferdsordninger. Her er 74 prosent helt enig, mens 19 prosent er delvis enig.

45 prosent er helt enig i at skattepolitikken er et viktig virkemiddel for å utjevne forskjellene i Norge. 35 prosent er delvis enig.

- Denne undersøkelsen er et slag i trynet for regjeringens skatteletter, fastslår Unio-leder Anders Folkestad.

Han mener undersøkelsen viser at det ikke står noe stort folkekrav bak regjeringens skattelettelser, og at regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd.

Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, mener på sin side at større økonomisk vekst kan gi høyere skattegrunnlag, og at lavere skatt på den måten er veien å gå for å sikre framtidas velferd. Han mener premisset i undersøkelsen svikter.

- Det ligger implisitt i spørsmålet at man ikke kan sikre gode nok velferdstjenester med dagens skattenivå, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.