*Nettavisen* Økonomi.

Mener oljefondet er nær milliardhandel i Asia

Ifølge Bloombergs kilder er oljefondet i ferd med å gjøre den første eiendomsinvesteringen i Asia. Her oljefondets sjef, Yngve Slyngstad. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Oljefondet kan snart ha gjort det første eiendomskjøpet i Asia.

13.10.15 14:02

Statens pensjonsfond utland, kjent som oljefondet, kan være i ferd med å gjennomføre den første eiendomsinvesteringen i Asia.

Ifølge Bloomberg, som viser til ikke navngitte kilder, har et konsortium bestående av oljefondet og utvikleren CapitaLand fra Singapore blitt valgt som den foretrukne budgiveren for et kontorbygg i Singapore som selges av forvaltningsgiganten BlackRock.

Budgiverne vil starte eksklusive samtaler med BlackRock om kjøp av bygget Asia Square Tower 1, som er lokalisert i finansdistriktet ved Marina Bay, og kan nå en avtale i løpet av den neste måneden, skriver nyhetsbyrået.

Bygget på 43 etasjer vil kunne bli verdsatt til mer enn 3,5 milliarder singaporske dollar, tilsvarende 2,5 milliarder dollar eller over 20 milliarder kroner.

Oljefondet har tidligere uttalt at det skal begynne å investere i eiendom Asia, men kan ikke si om det nå er i ferd med å gjøre den første eiendomshandelen i regionen.

- Vi har en generell policy om at vi ikke kommenterer når det er rykter eller spekulasjoner, sier fondets kommunikasjonsrådgiver for eiendom Line Aaltvedt til Nettavisen Stocklink.

Skal kjøpe i Tokyo og Sinapore
Senest i forrige uke varslet Norges Bank Investment Management, forvalteren av fondet, at det åpner et nytt eiendomskontor i Tokyo for å gjøre seg klar til å begynne med investeringer i eiendom i Asia.

De to første markedene vil være Tokyo og Singapore, med fokuset på kontorbygg i utvalgte, sentrale deler av byen.

Siden 2011 har oljefondet investert i eiendom og det har nå en portefølje av eiendomsinvesteringer i Europa og USA.

Les også:
Oljefondet på shopping i London
Oljefondet med storhandel i New York

Mer eiendom
I oljefondets strategirapport i fjor, fremgikk det at fondet ville øke investeringene i eiendom.

I hvert av de neste årene venter NBIM å investere 1 prosent av fondet i det private eiendomsmarkedet. Planen er å øke andelen i eiendom til inntil fem prosent av fondets verdi.

Strategien for eiendomsinvesteringene er å fokusere på de store byene i verden, hvor det skal investeres i handels- og kontoreiendommer.

Ved utgangen av andre kvartal i år var fondet investert med 62,8 prosent i aksjer, 34,5 prosent i rentepapirer og 2,7 prosent i eiendom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag