*Nettavisen* Økonomi.

Mener Putin må på banen

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA (AFP)

Telenor-saken kan være svært ødeleggende for Russland.

22.03.09 11:23

- Det ser ikke bra ut for russiske myndigheter hvis nok en utenlandsk investor blir presset ut av landet. I dagens økonomiske situasjon er slike problemer det siste Putin og Medvedev trenger, sier sjefanalytiker ved Uralsib Bank i Moskva, Chris Weafer, til Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor har hatt trøbbel i det siste. Den siste tiden har mange aksjonærer solgt seg ut i protest mot India-satsingen til Telenor.

I tillegg smalt nyheten om at selskapet Farimex har tatt arrest i Telenors aksjer i det russiske teleselskapet VimpelCom i går som en bombe i markedet. Denne aksjeposten er priset til 13 milliarder kroner.

Dermed nådde Telenors konflikt med Alfa Group og den russiske oligarken Mikhail Fridman et nytt dramatisk nivå.

Det er denne konflikten russiske analytikere advarer mot til Aftenposten søndag. Og de nekter å tro at ikke Kreml er involvert allerede.

- Offisielt vil de si at dette er en kommersiell konflikt, men i realiteten er det tett forbindelse mellom Kreml og Telenors motstander AlfaGroup. Hvis Kreml mener denne saken er ødeleggende for deres utenrikspolitiske forbindelser vil de gi signaler om dette, sier Nikolaj Petrov ved Carnegie-senteret i Moskva.

De mener statsminister Vladimir Putin må på banen så snart som mulig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.