NA24.no

Mener Statoil bløffer om oljeboring

Foto: Anders Røeggen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
SVs Snorre Valen mener Statoil leverer bløff på bløff i debatten om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Oslo (ANB): SVs Snorre Valen mener Statoil leverer bløff på bløff i debatten om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Det er ingen realisme i Statoils ønske om å starte oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sier SVs miljøpolitiske talsmann til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lite av argumentasjonen som Statoil fører holder mål, mener Valen.

Mangler det meste
SV-politikeren peker på fem områder han mener Statoil bløffer på. Disse kaller han teknobløffen, ilandføringsbløffen, arbeidsplassbløffen, miljøbløffen og ressursbløffen.

Valen mener Statoil verken har den nødvendige teknologien som skal til for å føre i land oljen i området eller egnede steder for ilandføringsanlegg og at de mangler tilfredsstillende oljevernberedskap.

Han hevder også at de blåser opp mengden og betydningen av olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen. Statoil-sjef Helge Lunds uttalelser om at dette kan medføre 2000 nye arbeidsplasser i regionen, tviler han på om stemmer.

- De mangler forutsetninger for løftet om arbeidsplasser, sier Valen.

Urealistisk
Snorre Valen tror heller ikke at lokalsamfunnene får noen glede av inntektene som oljeboring kan medføre.

- Statoils mange Lofot-bløffer kan gjøre at også Vågan-ordfører Hugo Bjørnstad vil føle seg lurt av at selskaper med base i Stavanger og Oslo stikker av med inntektene, mens lokalbefolkningen, fiskere og andre i det lokale næringslivet sitter igjen med risikoen, sier Valen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere