*Nettavisen* Økonomi.

Mener statsråd bør gå

Kåre Willoch mener Dag Terje Andersen, som kjøpte aksjer fra Kjell Inge Røkke, bør trekke seg.

I et intervju med NRK kommer tidligere Høyre-statsminister Kåre Willoch med ramsalt kritikk mot regjeringens forretninger med Kjell Inge Røkke.

NA24 – din næringslivsavis

– Den næringsminister som sluttet denne dårlige avtalen bør nok vurdere sin stilling, sier Kåre Willoch om aksjonæravtalen som ble inngått.

Ministeren han peker på er Dag Terje Andersen, som var ansvarlig for at staten betalte fire milliarder kroner til Kjell Inge Røkkes Aker for å komme indirekte på eiersiden til Aker Solutions.

I april i år solgte Røkkes Aker ASA fire selskaper til Aker Solutions der staten er inne på eiersiden til en pris mange mente var feil, og uten at staten stoppet handelen. Willoch mener avtalen mellom staten og Aker ASA var full av huller.

– Aksjonæravtalen med Røkke har vist seg å være full av hull. De har inngått avtalen i tro om at han ville etterleve avtalens ånd, men i stedet har han utnyttet hullene i avtalen. Resultatet er begredelig, sier Willoch til NRK.

Han sier videre til NRK at han ikke er imponert over regjeringens behandling av saken fra starten, og at staten har vært for naive og ikke våkne nok. Han sier til NRK at den ansvarlige for avtalen bør vurdere sin stilling.

– Jeg står fremdeles for avtalen og mener den er god. Vi gjennomførte kjøpet av aksjer for å sikre hovedkontor og arbeidsplasser i Norge. I tillegg fikk vi så kalt negativ kontroll over selskapet med aksjonæravtalen, noe som viser at den var god, sier Andersen til NRK. Også dagens næringsminister Sylvia Brustad mener forgjengeren gjorde alt rett i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.