NA24.no

Mener Yunus-møte ble avlyttet

Sist oppdatert:
Telenor reagerer på mikrofoner i rommet under møte med fredsprisvinner Muhammad Yunus.

Fredag ettermiddag sendte Telenor, angivelig ved en feiltagelse, ut et internt notat hvor det hevdes at et møte mellom selskapets folk og fredsprisvinner Muhammad Yunus ble avlyttet.

Det melder NTB.

I notatet står det: «Videre ble vi svært skuffet over at det ble gjort opptak av samtalen i vårt møte uten at vi var gjort kjent med det på forhånd. Vi kan vanskelig se motivet for dette og vi finner det direkte uetterrettelig at vi ikke ble gjort oppmerksomme på at det var mikrofoner i rommet».

Informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor sier det var en glipp at notatet ble sendt ut og vil ikke kommentere det overfor NTB.

Overfor NRK Dagsrevyen bekrefer Yunus at han hadde mikrofon under møtet, men sier det skyldes at han følges av en fotograf som skal lage en dokumentar om ham.

Møttes torsdag
Det aktuelle møtet mellom Telenor og Yunus fant sted torsdag. Etter møtet sendte Yunus ut en pressemelding hvor han beskylder Telenor for å bryte ord og ber den norske regjeringen gripe inn for å sørge for at kontrollen over mobilselskapet Grameenphone i Bangladesh overføres til selskapet Grameen Telecom, som er et ikke-kommersielt selskap, slik det stod i en opprinnelig intensjonsavtale. Han truer også med å gå til retten, og mener avsløringer av barnearbeid hos underleverandører sverter hans rykte.

I dag eier Telenor 62 prosent, mens Grameen Telecom eier 38 prosent av selskapet, som representerer milliardverdier.

Striden har ulmet i flere år, men ble først satt på spissen da Yunus fikk Nobels fredspris høsten 2006. Nå har Yunus altså satt inn en ny offensiv under et besøk i Oslo.

Tok ikke opp i møtet
I det interne notatet hevder Telenor også at pressemeldingen fra Yunus er skrevet av et amerikansk PR-byrå før møtet mellom Telenor og Yunus.

- Telenor synes det hadde vært rimelig å nevne disse beskyldningene i vårt møte siden det allerede var planlagt en offentliggjøring av en pressemelding, heter det i selskapets pressemelding fredag.

Tror på seier
I det interne notatet heter det at Telenor er trygge på at kravet fra Yunus ikke vil nå frem:

«Telenor har i den senere tid vært gjenstand for en rekke kuriøse rettskjennelser og derfor er vi glade for at aksjonæravtalen i Grameenphone understreker at eventuelle uenigheter skal løses gjennom voldgift i svensk rett. Der er vi trygge på en rettferdig rettsbehandling og vi er sikre på at kravet fra Yunus ikke vil nå fram», heter det i notatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere