NA24.no

Foto: Berit Almendingen

Mengder av nye jobber

Sist oppdatert:
Finansministeren venter at arbeidsledigheten vil falle kraftig i løpet av året. Faktisk går det nesten for bra med norsk økonomi.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen presenterte på SVs landsmøte søndag en oversikt over norsk økonomi. Det går så det griner her i landet: For tredje år på rad er veksten høyere enn gjennomsnittet for de siste 25 årene. Spesielt i bygg- og anleggsbransjen er aktiviteten på topp, fortalte Halvorsen.

På grunn av den store økonomiske aktiviteten, ventes det at 22.000 færre personer vil bli arbeidsledige i 2006. Faktisk kan arbeidsledigheten falle så mye at det blir et problem til neste år.

- Polske og svenske arbeidere er kommet oss til unnsetning. Men nå går det bedre i deres hjemland, og det er ikke sikkert like mange søker arbeid i Norge. Dette kan skape begrensninger for hvordan vi former budsjettet for 2007, sa Halvorsen ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere