NA24.no

8,3 prosent av alle menn mellom 40 og 44 år har opparbeidet seg betalingsanmerkninger.
8,3 prosent av alle menn mellom 40 og 44 år har opparbeidet seg betalingsanmerkninger. Foto: Alexander Winger (Nettavisen)

Menn i 40-årene er landets dårligste betalere

Nesten hver tiende mann mellom 40 og 44 år har betalingsanmerkninger, ifølge tall fra kredittanalysebyrå.

Samlivsbrudd er en viktig del av forklaringen, mener forbrukerøkonom.

Tall fra kredittanalysebyrået Experian viser at 8,3 prosent av alle menn mellom 40 og 44 år har opparbeidet seg betalingsanmerkninger. Prosentandelen er nesten like høy for menn i slutten av 40-årene, skriver Aftenposten.

På landsbasis har 6 prosent av alle menn betalingsanmerkninger med et samlet gjeldskrav på 29 milliarder kroner. 3,9 prosent av kvinnene har betalingsanmerkninger til en samlet verdi på 6,9 milliarder kroner.

- Det er skremmende å se kjønnsforskjellene mellom menn og kvinner. Dette handler mye om holdninger og hvilket forhold man har til penger og ansvar, sier administrerende direktør Frode Berg i Experian.

Han mener 40-årskrisen, med høyt forbruk og kjøp av biler og motorsykler på kreditt, kan være en forklaring. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1-gruppen har en annen forklaring: Samlivsbrudd.

- Dette er en meget alvorlig situasjon for dem som havner i den. Skilsmisse er, i tillegg til alt annet, også en meget kostbar affære. I tillegg har jo menn i 40-årene ofte rukket å opparbeide seg stor gjeld. Denne kombinasjonen er en usedvanlig dårlig miks, sier Gundersen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere