NA24.no

Mer barnearbeid hos Telenor

Foto: Knut Falch/SCANPIX
Telegiganten bekrefter nye tilfeller av barnearbeid.

Enda flere tilfeller av barnearbeid for telegiganten er blitt avdekket i Bangladesh.

NA24 – din næringslivsavis

NRK har bilder av barnearbeid og farlige arbeidsforhold hos selskapet Gazi Engineering. Etter at Telenors datterselskap Grameenphone har undersøkt saken viser det seg at Gazi Engineering er en underleverandør til en leverandør av entreprenørtjenester til Grameenphone.

- Dette viser helt tydelig de dilemmaene vi møter når vi driver virksomhet i utviklingsland. Telenor arbeider systematisk for å evaluere og utvikle helse miljø og sikkerhetsforhold hos våre underleverandører, men det vil alltid være utfordringer i utviklingsland og vi har de siste månedene konsentrert oss om dem vi har et direkte forhold til. Når vi eller andre avdekker uakseptable forhold lenger bak i verdikjeden vil vi selvfølgelig reagere. Vi har nå tatt tak i saken," sier Hilde Tonne, konserndirektør i Telenor i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen har Grameenphone, der Telenor eier 62 prosent, mer enn 700 leverandører. Grameenphone har 48 prosent markedsandel i Bangladesh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere