NA24.no

Mer enn 1 av 5 seter på Norwegians fly var tomme


Norwegian-sjef Bjørn Kjos må se at stadig flere fly flyr med stadig flere ledige seter.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos må se at stadig flere fly flyr med stadig flere ledige seter. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix/ANB
Sist oppdatert:
Øke kapasiteten kraftig - kundene følger ikke etter.

- Totalt 2 877 549 passasjerer reiste med Norwegian i november, 357 329 (14 prosent) flere enn samme måned i fjor, melder Norwegian i en pressemelding.

Det er derimot ikke bare gode nyheter for selskapet, for samtidig som selskapet fløy 14 prosent flere passasjerer, har de hatt en vekst i kapasiteten (ASK) på hele 34 prosent.

Les også: Norwegian starter direkterute til Brasil

Resultatet var at fyllingsgraden i november bare var på 78,8 prosent. Det betyr at over 1 av 5 seter på Norwegian-fly sto ledig i november.

Forlenget sommerprogram

Ifølge Norwegian var tallene påvirket av overgangen mellom sommer- og vinterprogrammet, samt oppstarten av flere nye ruter og økt flyutnyttelse, sammenlignet med samme periode i fjor.

- Jeg er godt tilfreds med den positive yieldutviklingen denne måneden. Samtidig har en del ruter fra sommerprogrammet blitt forlenget ut i november, noe som påvirker fyllingsgraden. Full omlegging til vinterprogrammet vil vi først ha fra og med januar, etter at vi har lagt juletrafikken bak oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Det store intervjuet: Bjørn Kjos håper han er ferdig som Norwegian-sjef innen tre år

Stadig flere nye fly

Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner og én Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt for året får Norwegian levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere