NA24.no

Mer enn bare olje

Sist oppdatert:
Selv om oljeprisen steg noe holder den seg fortsatt svak, men det er mer ved Oslo Børs enn olje.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En stigende oljepris fikk børsen til å krype oppover, men også it-aksjer, laksepriser og sol-aksjer sendte indeksen opp tross en oljepris under 53 dollar.

NA24 - din næringslivsavis

I går opplevde børsen en flott oppgang på over to prosent, men så falt oljeprisen med hele fire prosent i USA. Dermed startet dagen ned, men børsen endte tross dette i pluss og hovedindeksen steg med 0,8 prosent denne uken.

I dag endte hovedindeksen opp med 0,28 prosent til 433,54 poeng.

Klikk her for å følge Oslo Børs

En mindre nedgang i naturgasslagrene enn ventet bidro til å sende naturgassprisene ned over 7 prosent i den amerikanske handelen. Prisen på råolje fulgte etter med en solid nedgang på 4 prosent til under 52 dollar fatet, for WTI-oljen, som er det laveste nivået siden mai 2005.

Oljeeksporten fra Russland gjennom Druzhba-rørledningene har startet opp igjen, samtidig er det imidlertid klart at OPEC ikke har klart å kutte produksjonen på samme nivå som har vært lovet. Det varme været i USA og Europa har gjort at store fond har spekulert i fallende oljepris. Dette har gjenspeilet seg i den enorme omsetningen av oljekontraktene ved de ulike råvarebørsene.

Oljeprisen er fortsatt svak, men prisen har steget med rundt en prosent til 52,70 dollar.

DNO-nedgang
Fusjonstungvekterne Statoil og Hydro klatret tidligere, men endte ned. Statoil endte ned 0,32 prosent til 155,75 kroner, mens Hydro falt med 0,27 prosent til 182,50 kroner.

Gårsdagens sjokkoppgang for DNO er over for denne gang. Aksjen faller med 3,69 prosent til 12,25 kroner. I går sendte styreleder Berge Gerdt Larsen ut en pressemelding der det noe tvetydig kom frem at det skal foreligge et mulig bud på oljeselskapet. Aksjekursen steg godt over 16 prosent.

- Det var svært høy aktivitet i DNO-aksjen i går. Vår estimerte underliggende verdi ligger på 15,3 kroner per aksje, men vi utelukker ikke at man i en eventuell oppkjøpssituasjon vil kunne være villig til å betale noe premie utover dette. Selskapet har vært tidlig inne i det nordlige Irak og etableringen av en ny petroleumslov vil kunne gi økt interesse for denne regionen. I tillegg sitter selskapet med en attraktiv leteportefølje i norsk sektor, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på DNO med et 3 måneders kursmål på 15 kroner per aksje.

I dag ble nok aksjen utsatt for litt gevinstsikring og den falt med 4,64 prosent til 12,13 kroner.

Men selv om oljeaksjene falt litt steg solenergiselskapet REC med pene fem prosent til 126 kroner.

Oppgang og laks
Green Reefers ble på lavt volum dagens vinner med en oppgang på 33,3 prosent til en krone.

Børsnykomlingen Simtronics forsetter oppgangen og klatret med 10,33 prosent til 2,03 kroner. Aksjekursen har steget over 42 prosent siden aksjen debuterte på børsen 5. januar.

Trolltech slapp i dag nyheten om at Motorola skal produsere to mobiltelefoner bygd på selskapets Qtopia-plattform. Motorola meldte også at de skal benytte Operas webleser på de samme telefonene.

Med den svake oljeprisen er it-aksjer i vinden, og investorene belønte Trolltech med en oppgang på 4,40 prosent til 16,60 kroner. Det var for øvrig lite omsetning i selskapet. Opera klatret med 1,16 prosent til 17,40 kroner.

Tandberg Television steg med 8,86 prosent til 86 kroner, mens folkeaksjen Telenor steg med 0,82 prosent til 123 kroner.

Odim klatret med 3,13 prosent til 165 kroner. Meglerhusene Lehman Brothers og Enskilda Securities hamstrer aksjer i selskapet der Røkke er største aksjonær.

Gode spotpriser for levering neste uke på 28-30 kroner, ifølge lakseeksportøren Norwell i Florø sender lakseaksjene litt opp.

Ifølge IntraFish oppgis også dårlig vær rundt Storbritannia som en mulig årsak til at lakseprisene har steget kraftig denne uken. Pan Fish har dessuten innkalt til ekstraordinær general forsamling ettersom selskapet skal doble antall styremedlemmer.

Pan Fish blir belønnet med en oppgang på 4,36 prosent til 6,22 kroner. Lerøy Seafood Group klatret med 0,44 prosent til 114,50 kroner.

Tøff uke
Styret i teknologiselskapet Q-Free, som leverer bomsystemer til offentlige veier, meldte i går at det er behov for å gjennomføre en rekke forbedringstiltak i selskapet. I den forbindelse tar selskapet en avsetning i fjerde kvartal på 30 millioner kroner.

I går raste selskapet over ti prosent og også i dag toppet selskapet også taperlisten med en nedgang på 7,14 prosent til 15,60 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere