Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Mer enn hvert tredje plagg vi kjøper blir ikke brukt

KJØPER MER ENN VI TRENGER: I en undersøkelse blant 18.000 respondenter i 20 land er det spurt hva vi kjøper av klær og matvarer og hva som faktisk blir brukt.
KJØPER MER ENN VI TRENGER: I en undersøkelse blant 18.000 respondenter i 20 land er det spurt hva vi kjøper av klær og matvarer og hva som faktisk blir brukt. Foto: Miguel Medina (AFP)
Sist oppdatert:
Nordmenn svarer at 36 prosent av klærne de kjøper blir hengende i skapet. Andre data viser at andelen er langt høyere.

Norge og nordmenn rager høyt på statistikken over sløsing. Vi er blant landene som kaster mest av maten vi kjøper inn og lar mye av klærne vi kjøper henge ubrukt i skapet.

En ny undersøkelse bestilt av selskapet Movinga viser imidlertid at det delvis er stort sprik mellom hva nordmenn svarer om eget forbruk og hva andre data viser.

På spørsmål om hvor stor prosentandel av garderoben de ikke har brukt de siste månedene, viser de norske svarene 36 prosent, mens annen statistikk viser at 77 prosent av garderoben blir hengende. Når det gjelder matvarer er ikke spriket så stort. Ifølge spørreundersøkelsen ender 10 prosent av nordmenns dagligvareinnkjøp som avfall. Det stemmer noenlunde med andre data som viser at vi kaster 7 prosent av maten vi kjøper.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!